sourze.se
Artikelbild

Sätt nålen i folk – men visa det inte på TV

"Hur många spruträdda är det som avstår från att vaccinera sig när de dagligen får se sprutor som sätts lodrätt in i kroppen?"

Du ser det varje dag i TV. "Svininfluensan", säger programledaren och du ser en hand som tar fram en spruta, drar upp innehållet ur en flaska och därefter sticker den långa nålen rakt in i en arm eller ett lår. Jag blundar varje gång.

Jag har inga problem med att ta sprutor, har tagit de flesta. Underkastats svåra operationer och otaliga prover. Inga problem. Men att på TV eller på en film se andra sticka in nålar eller gräva sig in i ett öga, det klarar jag inte.

Hur många spruträdda är det som avstår från att vaccinera sig när de dagligen får se sprutor som sätts lodrätt in i kroppen? Eller som avstår att gå till tandläkaren? Dessa är mycket hänsynsfulla, de visar aldrig sprutan, man känner bara när den når tandköttet.

Förmodligen anses sprutdemonstrationerna vara bildmässiga, det är därför allmänheten utsätts för denna tortyr.


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 10 okt 2009 19:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: