sourze.se

Är alla blomgivare otrogna bastarder?

Jag hade en mycket intressant diskussion med en man igår. Om alla kvinnor skulle få tre röda rosor en helt vanlig dag, hur många procent av dem skulle tro att mannen varit otrogen?

Som tur är har jag lyckan att ha en kille som gärna delar ut blommor både till dottern på fyra år och mig, men efter vilda diskussioner det kom in flera i diskussionen, både män och kvinnor kunde vi nog konstatera det sorgliga faktumet: om mannen sällan förut gett sin kvinna blommor, och plötsligt ville vara snäll tas det nästan alltid emot med en fundersam min, och ett stort ifrågasättande.

Är otrohet så vanligt att det är det första man tänker på, eller är det helt enkelt så att svenska män inte precis gödslar sina kvinnor med presenter? Som exempel kan jag bara ta mig själv när jag för ett tiotal år sedan befann mig i ett tryggt kärleksfullt förhållande där killen ofta och gärna gav mig blommor. Nästan för ofta faktiskt, det kan ju bli en vana också. Nåväl, fanskapet visade sig ha gått bakom ryggen med en annan kvinna under tre månaders tid utan att jag noterat det. Ut åkte han i 190 knyck. Utan annat än kläderna han bar på sig. Jag hade stora funderingar på att klippa sönder hans kläder, men tyckte det var under min värdighet och langade in alltihop längst in i min garderob.

Hur tror ni jag tog emot nästa bukett som jag efter några tårfyllda månader fick? Med ett leende? Hm, nja, jag hade lite svårt för det där med blommor ett tag. Speciellt gula rosor som varit min absoluta favorit.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 21 sep 2009 09:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: