sourze.se

Akustisk gitarr nya grejen på nätet

Under de senaste åren har den mer alternativa skaran musikfans visat att den nog inte är så alternativ när allt kommer omkring. Den nya mainstream-genren på nätet har visat sej vara akustisk gitarr.

Den nya mainstream-genren bland webbens alla videositer med youtube i spetsen är mycket riktigt instrumental gitarrmusik.

Gitarristen Andy McKees "Drifting" med sina smått fantastiska 23 miljoner views på youtube överglänser med lätthet artister som Metallica, Madonna, Beyonce sett till utrymme och uppmärksamhet på denna normalt sett ungdomsinriktade site.

OBS! Texten fortsätter under videon -->



Övriga, tack vare internet världsberömda gitarrister som tåls att nämna är kanadensarna Don Ross och skickliga Antoine Dufour som tillsammans med Andy McKee gjort skivbolaget candyrats youtube channel till "most subscribed of all time".

OBS! Texten fortsätter under videon -->



Bland de svenska gitarristerna finner vi bland andra Jimmy Wahlsteen som gör lysande studioproducerade videos till sina gitarrlåtar.

OBS! Texten fortsätter under videon -->



Den alternativa musiken är uppenbarligen på framfart och ovannämnda artister med flera kan idag tack vare sin nätexponering turnera obehindrat världen runt.

Är man ingen konsertentusiast kan man alltid ta sej en titt på webben.


Om författaren

Författare:
Florian Pope

Om artikeln

Publicerad: 12 aug 2009 14:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: