sourze.se

Svininfluensan - så skyddar du dig och ditt barn

Rapporterna om dödsfall och massvaccinationer haglar över oss. Media är på tårna och Socialstyrelsen viftar med röda varningsskynken.

Det gäller svininfluensan. Den är på väg. Den kommer att dra in över vårt land med full kraft i september. 30-50 av befolkningen väntas insjukna. Det är allvarligt och vi blir uppskrämda. Vi följer händelseutvecklingen via tredje makten media och tredje makten har hittat en ny guldkalv, nya dödsrubriker att fläka ut över löpsedlarna efter Michael Jackson.

Det är inte fel att ha respekt för svininfluensan. Men när respekten övergår i skräck fattas panikbeslut. Man börjar tänka kortsiktigt, man jagar snabba lösningar och glömmer att all sjukdom förebyggs långsiktigt och i vardagen.

Så jag tänkte dra lite i handbromsen och tipsa om hur man kan förebygga och försöka skydda mot svininfluensa och mot allt annat smittsamt för den delen. Tipsen är inte vetenskapligt bevisade annat än i undantagsfall utan bygger på livserfarenhet.

Frisk luft och lätt motion. Regelbundna sov- och matvanor.

Kreativ vardag – begränsa tevetittandet, plocka batterierna ur dataspelet och stäng av mobiltelefonen. Somna till tystnad istället för till sorl.

Minimera användandet av antibiotika och andra symtomdöljande mediciner.

Ha god kontakt med en komplementärmedicinsk läkare/terapeut.

Ät och drick balanserat. Njut av ett glas rödvin. Ge barnet blåbär, granatäpple och vattenmelon till frukost eller kvällsmat. Duka fram fet fisk och kokta ägg.

Prova Tahitian Noni-juice. 30 ml 1-3 ggr/dag. Nonifrukten har använts som näring och medicin i flera tusen år dock bara under de senaste tio åren i Europa. Oavsett vad man har för personlig uppfattning om fruktens immunförsvarsstärkande egenskaper så ger den en naturlig energikick.

Skratta mycket och ofta – skrattet stimulerar kroppens egen läkningsförmåga.

Varje dödsfall i svininfluensan är en tragedi. Men kom ihåg att vi inte vet så mycket om de människor som drabbats hårdast. Hur var deras allmäntillstånd vid tillfället? Hur såg omständigheterna nu?

Vi har tyvärr en naiv övertro på vaccin i Sverige. Om man känner att man absolut måste vaccinera sitt barn mot svininfluensan är det lugnt. Socialstyrelsen har beställt 18 miljoner doser av vaccinet, det vill säga 2 doser per svensk invånare. Man räknar med att upp till 90 kommer att vaccinera sig. Samtidigt tror man alltså att 30-50 av folket kommer att insjukna i influensan, oavsett hur många som vaccinerar sig. Den ekvationen säger kanske en del om vaccinets ”nytta”. Om 90 av befolkningen vaccinerar sig och 50 av befolkningen insjuknar…

”I höst börjar svenskarna vaccineras mot svininfluensan. Men ännu vet man inte vilka biverkningar det nya vaccinet kan ge. – Sällsynta och svåra biverkningar kommer att kunna upptäckas i och med massvaccineringen, säger Ingrid Uhnoo vid Läkemedelsverket.” Ur Expressen den 15 juli 2009

Läs om olika typer av vaccinationsskador här:
Greg Beattie: ”Vaccination – en förälders dilemma”
Dr Viera Scheibner: ”Beteendestörningar i barndomen – sambandet med vaccination”
Jackie Swartz: ”Vaccinationer – fördelar och nackdelar”
Näringsmedicinsk Tidskrift Nr 4 2008 hela numret handlar om vaccinationer
Alan Philips: ”Vaccinationer – Dags att sticka hål på myterna” finns bland annat publicerad i Nexus – nr 1, 2000
www.alternativmixen.com
www.vaccination.inoz.com
Sök mer information på bibliotek & Internet


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 21 jul 2009 12:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: