sourze.se

Lilla Ramallah i södra Sverige

"I Sverige bestämmer palestinier hur man skall förhålla sig gentemot svenska judar. Därför får man ett "Lilla Ramallah" i Malmö - och det är välförtjänt!"

Malmö Stads ledning har flyttat en del av de så kallade "palestinska territorierna" till Sverige. Där kan man leva precis som man gjorde i Lilla Ramallah i Beirut. Där behövde man inte bry sig om Libanons lagar. I Malmö behöver man inte bry sig om Sveriges Rikes lagar. Man är ju palestinier och gör som man vill, inom ramen för Sveriges generöst tilltagna demokrati.

Här får man demonstrera med täckt ansikte; man får ju göra som man vill.

Här får man hoppa på en polisbil och fördärva dess utrustning; man får ju göra som man vill.

Här får man slunga stora gatstenar som man knappt kan bära och visa fingret åt vakterna som vill hindra det; man får ju göra som man vill.

Här får man kasta flaskor på polisen; man får ju göra som man vill, speciellt när man påstår att man har ensamrätt på det som är rätt.

Här får man omvandla en politisk protest till en orgie av våldshandlingar; man får ju göra som man vill.

Till slut kan man skylla på Israel som orsak till det hela; man får ju tycka som man vill. Att det bara handlar om en tennismatch spelar ingen roll; man får ju göra som man vill, speciellt om man bor in Sverige.

Svenskar har en historisk tradition av att demonstrera mot det som inte passar de svenska politiska värderingarna. Alltså mot USA, med en statsminister i spetsen, som skanderar mot Sydvietnam som hade oförskämdheten att försvara sig mot kommunisterna i Nordvietnam. Nu demonstrerar man mot Israel, som också har haft oförskämdheten att försvara sig mot Hamas. Hur vågar Israel? Här väljer man att inte demonstrera mot slakten i Darfur, mot islamistisk terror i Irak, Afghanistan, Pakistan, Indien, Indonesien och Filippinerna. Problemen där är säkert också Israels fel! Liksom den finansiella krisen är judarnas fel.

Att judar i Skandinavien inte kan leva utan vakter i sina församlingshem och synagogor, inte kan gå på gatan med en kippa på huvudet, inte kan spela judisk musik högt, demonstrerar ingen mot. Det är ju klart att de skall hålla sig undan, för i Sverige bestämmer palestinier hur man skall förhålla sig gentemot svenska judar. Därför får man ett "Lilla Ramallah" i Malmö - och det är välförtjänt!


Om författaren

Författare:
Ishak Haskiya

Om artikeln

Publicerad: 11 mar 2009 16:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: