sourze.se

Mindre makt åt staten - mer åt individen!

"När ska Svenska folket vakna upp och inse att staten inte är en superhjälte, att staten inte kan ta hand om alla våra problem? När ska vi inse att det är genom eget ansvar, eget intresse och eget förnuft som vi bäst styr ett samhälle?"

När ska Svenska folket vakna upp och inse att staten inte är en superhjälte, att staten inte kan ta hand om alla våra problem? När ska vi inse att det är genom eget ansvar, eget intresse och eget förnuft som vi bäst styr ett samhälle?

Välfärden är ironi upp i dagen. Istället för att se till att alla får det bra, ser välfärden till att alla har det dåligt. Vi betalar staten för att städa upp våra egna problem, men det vi får tillbaka är bara finanskris efter finanskris. Kom inte och tro att det är kapitalismen som har ställt till det. Det är statens modifiering av marknaden som ställer till det. En helt fri marknad skulle hjälpa fler än staten någonsin skulle kunna göra. Det skulle också vara rättvis, eftersom det är individernas som de facto gör något och tar ansvar som tjänar pengar. Inga kan sitta på sofflocket och vänta på att staten ger bort pengar.

I riksdagen finns det så många olika ministrar att det blir löjligt. Vad staten ska stå för är trygghet, ordning och upprätthållande av mänskliga rättigheter. Att få pengar i fickan är inte en mänsklig rättighet. Däremot är det en mänsklig rättighet att leva i frihet. Det är en mänsklig rättighet att äga mark. Det är en mänsklig rättighet att äga sin kropp och sitt liv. Det är en mänsklig rättighet att göra vad fan man vill. Ja! Till och med svära. Det är inte en mänsklig rättighet att beröva en annan människa hennes liv, frihet, mark, kropp osv.

Eftersom nu staten ska stå för trygghet, ordning och upprätthållande av mänskliga rättigheter - ja då ska staten endast ha hand om tre viktiga uppgifter: polis, militär och domstol. Detta kallas för en nattväktarstat. I en sådan stat har polisen till uppgift att skydda invånarnas frihet och rättigheter. Militären ska se till att inga yttre hot mot landet påverkar invånarnas frihet och rättigheter. Domstolen ser till att lagar och regler följs på bästa möjliga vis utan att beröva någon av invånarna deras frihet och rättigheter.

Dagen då svensken slutar lägga allt ansvar på staten och istället tar ansvaret i egna händer - det är en ljus och lycklig dag. Det är dagen då vi inser att människan inte i grunden är ondska. Det är dagen då vi inser att förnuft, rationell egoism och kapitalism är det bästa sättet att styra ett land på. Det är dagen då jag kan säga att jag bor i Sverige, och vara stolt.


Om författaren

Författare:
Sebastian D

Om artikeln

Publicerad: 23 jan 2009 12:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: