sourze.se
Artikelbild

"Jag har alltid fått vara mig själv!"

Sourze Weekends Max Bergander fick en intervju med julskiveheta Amy Diamond, som dessutom är aktuell för 2009 års Melodifestival - för andra gången och bara 16 år gammal!

Regnet öser ner och jag småspringer in i lobbyn på “Hotell Stureplan" i centrala Stockholm, där jag bestämt möte med Amy Diamond för en intervju. Jag slår mig ner i en av sofforna och hinner knappt luta mig bakåt förrän en man visar sig i dörren och presenterar sig som Amys pappa. Lee, som han heter, och jag skakar hand och han ber mig följa med upp några våningar där det fanns ett “allrum" i anslutning till deras hotellrum, som ska passa bra att göra intervjun i.

Vi tar hissen upp fyra våningar och går in i ett stort rum med rosa soffor och elegant inredning. I en av sofforna sitter Amy och väntar. Hon reser sig upp tar artigt i hand och ler med hela ansiktet. Vi slår oss ner i en av de stora, rosa, sofforna och börjar småprata.

Amy Diamond, som egentligen heter Amy Linnéa Deasismont, är artisten som slog igenom i Sverige 2005, då bara 12 år gammal med låten “Whats in it for me" som blev en enorm hit i hela Skandinavien och höll sig på topplistorna i fyra månader. Hon har sedan dess släppt hela tre album och nyligen en julskiva med namnet “En helt ny jul" som snabbt sålde guld i Sverige.

Vi startar intervjun och jag frågar hur hon skulle beskriva sig själv som person. Hon ger mig en eftertänksam blick innan hon till slut svarar med ett leende över hela ansiktet.
- Det var svårt, jag är ju bara jag, en vanlig 16-årig tjej som går första året på gymnasiet.
Hon fortsätter:
- Fast skulle jag försöka beskriva mig själv så skulle jag nog säga att jag är en väldigt glad och positiv person. Fast det är som sagt väldigt svårt för mig själv att säga.

Man märker direkt att hon är väldigt avslappnad och proffsig i sin framtoning, trots att hon bara är 16 år. Det är tydligt att detta inte är den första intervjun hon gör.

Amy fortsätter att berätta om sig själv och säger att hon går första året på gymnasiet hemma i Jönköping där hon läser till frisör, något hon skulle kunna tänka sig att jobba med i framtiden om det inte blir musik.
- Jag har alltid älskat hår och höll alltid på med mina småsyskon när vi var yngre. Det är jättekul! Fast självklart är musiken det jag helst skulle vilja hålla på med i framtiden.

Vi håller oss kvar vid ämnet skola och jag frågar hur det är att kombinera en musikkarriär, som tar upp en stor del av hennes tid, med just skolan. Svaret kommer blixtsnabbt.
- Det är faktiskt jätteviktigt med en utbildning också och det går att kombinera. Jag tror att det är mycket upp till en själv. Det finns ju många som är duktiga i en idrott som kan kombinera den med skolan så det är inga problem, säger hon med en seriös min och det märks att hon faktiskt menar det hon säger.

Vi lämnar skolan för att istället prata om vad hon gör när hon inte håller på med musiken eller är i skolan.
- Jag gör nog nästan samma saker som alla andra i min ålder, går på stan med kompisar, spelar fotboll och dansar en gång i veckan, säger hon med glädje i rösten.


"- Det vore otroligt kul att få komma till Globen! Fast så långt vågar jag inte ens tänka."


Frågan om hon har pojkvän eller inte kommer på tal och det var egentligen den enda gången under intervjun man märkte att denna annars väldigt mogna och avslappnade tjej bara är 16 år. Amy rodnar och fnittrar till samtidigt som hon säger:
- Nej, jag har ingen pojkvän.

Vi fortsätter intervjun och övergår till det man faktiskt förknippar henne med, musiken, och hon förklarar att hon alltid har älskat att sjunga och stå på scen, ända sen hon var liten. När jag frågar hur det kändes att gå från att vara en “vanlig tjej" till att bli kändis svarar hon snabbt:
- Det var bara kul! Jag älskar ju det här och det är bara kul när folk kommer fram och ställer frågor, Sen är det ju kul att få uppträda på stora scener också, fortsätter hon.

Rädslan för att bli en produkt eller placerad i ett fack är inget som hon tänker på och just när det handlar om “image" och media så säger hon att hon får välja väldigt mycket själv.
- Jag får välja nästan allt själv både när det gäller musik och kläder och det är skönt. Jag är mig själv helt enkelt och jag hoppas att det syns, säger hon och ler.

Konversationen övergår i frågor om framtiden och hur hon ser på den. Hon tänker en liten stund och svarar sedan:
- Jag har faktiskt ingen aning! Jag försöker leva i nuet och inte tänka så mycket. Jag har fått frågan om vad jag gör om tio år och brukar svara att det enda jag vet är att jag är 26 då. Hon fortsätter:
- Just nu är jag så inne i allt som händer så det är svårt att tänka så långt framåt. Jag släppte ju nyss en julskiva samt att jag medverkar i en julkonsert som heter “Tomtegalan", så det är så svårt att ens tänka framåt. Det är så mycket som händer just nu. Sen ska jag ju vara med i Melodifestivalen också!

Intervjun börjar gå mot sitt slut och vi avslutar med att prata om just Melodifestivalen och hennes tankar kring den och man märker hur hon lyser upp bara av att prata om det.

Hon säger att hon blev otroligt glad när hon fick veta att hon hade gått till semifinal med låten “It´s my life" och att det är något hon verkligen ser fram emot. Hon vågar dock inte sia om hur det kommer att gå men tillägger:
- Det vore otroligt kul att få komma till Globen! Fast så långt vågar jag inte ens tänka.


Om författaren

Författare:
Max Bergander

Om artikeln

Publicerad: 19 dec 2008 13:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: