sourze.se

Äntligen klara besked

Jag har skrivit om det i tio år och ofta blivit hånad och bortviftad. Nu kommer en vetenskaplig studie som bevisar dess riktighet.

Kemiska mediciner skapar nya sjukdomar genom att hämma symtom.

Hur många gånger har jag inte skrivit liknande meningar i artiklar till dagspress, medicinska tidskrifter och på Internet? Nu senast på Sourze och i Skånska Dagbladet, här på Sourze under rubriken ”Motbok, Myrdal?”

”Kväser man det ena, blossar något annat upp. Man skrapar på ytan, som när man hämmar eksem med kortisonsalva bara för att få astma eller allergi istället.”

Jag har också framfört min oro över att föräldrar allt mer vidlyftigt och av ren bekvämlighet ger sina små barn sömntabletter, Alvedon smärtstillande och febernedsättande över huvud taget, hudsalvor, nässprayer och upprepade vaccinationer.

Nu kommer Medical research institute i Nya Zeeland med en undersökning gjord på 200 000 ! barn i 31 ! olika länder.

TT sammanfattar 20/9:

”Försäljningen av paracetamol till barn har ökat med över 50 procent sedan år 2000. Samtidigt visar en ny studie att läkemedlet kan orsaka astma.

Bebisar som får läkemedlet paracetamol, till exempel Alvedon, under sitt första levnadsår har 50 procent högre risk att visa symtom på astma när de är sex eller sju år gamla. Risken att drabbas av eksem och allergier ökar också, visar en undersökning gjord av Medical research institute i Nya Zeeland. I undersökningen deltog 200 000 barn i 31 länder.

Samtidigt visar siffror från Apoteket att försäljningen av läkemedel med paracetamol till barn ökat med drygt 50 procent sedan år 2000. Paracetamol är den typen av febernedsättande och smärtstillande läkemedel som vanligen rekommenderas till barn.”

Man får nu hoppas att svenska läkare, apotekare, anställda på Barnavårdscentralen och framförallt föräldrar börjar ta det här på allvar.


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 21 sep 2008 18:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: