sourze.se

Till alla med erfarenhet av drogmissbruk

Jag har just avslutat min första bok som handlar om ätstörningar. Nu ska jag alltså skriva en bok om droger i stället. Syftet är att boken ska fungera avskräckande samtidigt som den ger hopp till de som fortfarande är fast i missbruket.

Media rapporterar om en ökad droganvändning samtidigt som vi ständigt kan läsa om hyllade kändisar som tar droger. Kändisar kopplas ofta till glamour och därmed ses inte droger som "smutsiga" utan snarare lite häftiga - det kan vara häftigt att prova. Många blir nyfikna och vill prova, förmodligen vet man inte hur lätt det är att bli fast och hur det förstör kroppen.

Jag vill visa hur lätt det är att bli fast i ett drogberoende, att helt vanliga personer som är nyfikna att prova sedan kan bli fast. Hur man själv och hur omgivningen påverkas. Genom att öka kunskapen om drogernas konsekvenser kan man förhoppningsvis minska det liberala synsättet vad gäller just användningen av dessa. Min förhopppning är att informationen sedan ska fungera avskräckande, att kunskapen gör att någon väljer att inte ens prova i första början, trots nyfikenhet och kanske grupptryck. Men också att visa att det går att ta sig ur drogberoendet och därmed inge hopp för de som är inne i missbruket att det faktiskt går att ta sig ur, trots att kampen kan vara svår.

Jag vill komma i kontakt med personer som anonymt om man vill via mail vill berätta sin "historia" med de erfarenheter man har från just drogberoendet. Jag har just avslutat min första bok som handlar om ätstörningar, boken kommer att släppas om två veckor och man kan läsa mer på sidan www.mattraningangest.se. Nu ska jag alltså skriva en bok om droger i stället. Syftet är att boken ska fungera avskräckande samtidigt som den ger hopp till de som fortfarande är fast i missbruket. Om du är intresserad av att hjälpa till känner du kanske någon annan som kan berätta får du gärna höra av dig till mig. Svara direkt till min mail och inte i forumet: flfridayahoo.se.


Om författaren

Författare:
Frida Lundgren

Om artikeln

Publicerad: 18 aug 2008 09:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: