sourze.se

En bra flickvän biter inte ihop och blir påsatt

Tove, din avsändare, "felstavad cyniker", säger mer än hela din artikel. Om det du beskriver i texten med rubriken "Om jag vore en bra flickvän" är vad du tror förväntas av dig som flickvän är du sannerligen en cyniker.

Det krävs något självupplevt för att måla upp en sådan svart livssyn som Tove Meyer gör i sin artikel Om jag vore en bra flickvän här på Sourze och det är både sorgligt och olyckligt att läsa.

Mannen, som förväntar sig ett självuppoffrande smycke till flickvän, som biter ihop när hon blir påsatt och är tillgänglig när det behövs, är idag en utdöende art. Lika sällsynt är den kvinna som blundar för sina behov av att kommunicera och ta för sej socialt. Epitetet "bra flickvän" existerar idag bara i bemärkelsen visa och ge kärlek. Visst, det kan betyda "the occasional" avsugning men bara för att du själv vill det, Tove. Och aldrig utan att få kärlek tillbaks, hur du nu vill ha den.

Anledningen till att jag kände mej manad att skriva en replik på Tove Meyers artikel är att det vilar något rebelliskt över den. Frågan är vad hon revolterar emot. Är det vanföreställningen av vad en bra flickvän är eller är det den illa valda pojkvänen. Jag hoppas på det sistnämnda och att hon är stark nog att inse det.


Om författaren

Författare:
Jimmy Wahlsteen

Om artikeln

Publicerad: 08 feb 2008 09:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: