sourze.se

Förakta aldrig naturmedicin

Vanliga örter som anis och fänkål är inte bara goda. De började användas i brödet för att underlätta matsmältningen. Det är bara ett exempel på "naturmedicin".

När jag var sjuk svår cancer fick jag tipset av en klok lappgubbe att dricka björkaska. Jag tyckte att det lät lite konstigt hade inte hört talas om något sånt tidigare, men i det läget hade jag inget att förlora. Huset jag bor i värms upp med hjälp av vedeldning, så vi rengjorde vedpannan och började vildsint elda björkved. Sedan kokade jag denna dammiga aska efter lappgubbens råd. Detta drack jag flera gånger om dagen... och jag lever än!

Genom urminnes tider har människor sökt lindring för sina krämpor i naturen. Kanske inte alltid med så lysande resultat, men många av våra läkemedel idag baseras trots allt på naturliga medel.

Det är konstigt att människor inom den traditionella medicinen verkar ha sådant motstånd mot naturmedicin när många av dessa medel bevisligen fungerar.

Tänk så många människor som skulle slippa lida ifall det inte fanns dessa starka krafter som motarbetade och skrämde den lilla människan till att inte våga prova annat än receptbelagda mediciner med tillhörande biverkningar. Vi människor borde i större utsträckning börja tänka själva och inte bara förlita oss på den utarbetade läkarkåren.

Naturligtvis ska man inte säga nej till traditionell medicin. Men som förebyggande och lindrande borde naturmedicinen få en högre status.

Nu håller jag och min väninna på att skapa en mötesplats på nätet, för oss vanliga människor, där vi kan dela med oss av våra erfarenheter till varandra. En kunskapsbank skapad utifrån riktiga upplevelser.

Läs mer på www.immun.se under rubriken "Mötesplatsen".


Om författaren

Författare:
Carina Wallmark

Om artikeln

Publicerad: 26 jan 2008 10:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: