sourze.se

Det är mamma jag söker!

Apropå lycka, vad är det jag söker så frenetiskt? Vi kan ha allt mellan himmel och jord, men vi är ändå inte nöjda. Alla har alltid något att klaga på, trots att det finns de nödtorftigheter vi behöver runt omkring.

Det är ett evigt pussel, att få ihop livet, så att man ska bli nöjd. Alltid haltar det någonstans. Alltid finns det något att hänga upp sig på, någon kommentar, ett behov, ja - det finns otaliga saker som gör, att vi inte är helt nöjda med våra liv! Det blir bråk och vi tror att vi inte passar ihop- och så blir det skilsmässa!

Det finns så otroligt många saker man ska hinna med också; utlandsresor, laga god mat när man kanske inte har lust att äta över huvudtaget, utan bara slänga sig i sängen och sova ut, vara med barnen, klara jobbet med bravur, ha bra och intressanta vänner och ha tid att gå ut med dem, kärlekslivet - ja det ska skötas. Sen ska man maila, smsa, se på tv, handla, följa barnen på 5-6 olika aktiviteter i veckan, tvätta, städa förhoppningsvis och blogga.

Plötsligt kan det ta stopp.

Nej! Nu gör jag inget mer! Nu vill jag bara vara, tycka synd om mig själv, hitta mig själv i allt det här och tänka efter, vad det är som jag håller på med!?

Då plötsligt förstår jag.

Det är mamma jag längtar efter! Mamma att krypa ihop hos, sitta i knä hos, finna tröst hos! Det är mamma jag söker!

Fast det är klart, snart måste jag återgå till verkligheten.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 12 jan 2008 12:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: