sourze.se

Jag chattade med Indierockbandet 1990s

Jag fick möjlighet att chatta med indierock bandet 1990s från Glasgow Skottland en kort stund. Vi pratade bland annat om John Cassavetes, Abba och hur det kommer sig att de undviker spela i Sverige.

1990s har haft ett skivkontrakt med Rough Trade i ungefär ett års tid. Gruppen har under den tiden hunnit ge ut tre singlar och ett album med titeln Cookies. Denna intervju gjordes en kort tid innan basisten Jamie meddelade att han hoppade av bandet.

F: Kommer vi svenskar att få se 1990s spela i Sverige någon gång under det här året?
S: Möjligen i slutet på året, men citera mig inte. Vi ska försöka. Vi gillar Sverige men det har liksom aldrig blivit av.

F: Ni har ju spelat i Holland ett halvt dussin gånger nu det här året, kan det vara så att ni undviker att spela i Sverige?
S: Haha, nej vi lovar! Vi trivs Holland. De har mycket magiska svampar och sånt. Vi har också skrivit en ny låt som heter Vondelpark, inspirationen för den låten fick vi från Amsterdam.

F: Som LP fantast så undrar jag varför ni inte släppte Cookies på LP?
S: Det är för dyrt. Det är ingen som köper vinylskivor längre. Rough Trade har ändå inga pengar kvar efter de spenderade allt på Arcade Fire innan de sparkade ut dem från skivbolaget, haha. Sen la Rough Trade alla pengarna på oss igen.

F: En annan Sverige relaterad fråga till er: vilket är ert absoluta favorit band från Sverige?
S: Abba. Abba. Abba.

F: Vilket album förväntade ni er skulle vara 2007s bästa?
S: Självbetitlade debutalbumet från Royal We.

F: Vilken är er favoritlåt av 1990s?
S: Weed.

F: John, jag vet att du är ett stort fan av John Cassavetes. Vilken film tycker du jag ska börja med att se av honom?
S: Faces, A Woman Under the Influence eller Killing of a Chinese Bookie. Killing of a Chinese Bookie är fantastisk, speciellt slutet. Älskar den filmen.

John höll vad han lovade och ni kan se 1990s spela på Debaser Slussen i Stockholm den 4 december samt Debaser Malmö den 5 december.


Om författaren

Författare:
Serhat Daran

Om artikeln

Publicerad: 08 nov 2007 13:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: