sourze.se
Artikelbild

Linda Rosing om "fina" folket i Båstad & St Tropez

"Personligen skulle jag inte ens fundera på att åka dit under dessa sk Stockholmsveckor om jag så fick betalt eller var under pistolhot."

"Fina" folket i Båstad & St Tropez - My skinny ass

Jag har funderat på en sak; den här jävla "hypen", att man ska vara på dom tre mest upphaussade ställena och då menar jag Båstad, Gotland och svenskveckan i St Tropez.

Jag läste fredagsbilagan man köper för fem spänn tillsammans med våra kvällstidningar. Framsidan basunerar ut "så festar svenska kändisar i sommar". Dom har även gjort en karta på dessa tre ställen som det "fiiiiina" folket ska festa på under några intensiva mediebevakade veckor.

Tanken slår mig: dessa stackars människor som känner att de måste vara på alla dessa ställen - varför?

Mina väninnor ute i landet tycker som jag och jag tror att det är så många mer som tycker likadant, men dom vågar inte stå för det. Ja, det enda man gör där är att supa sig redlös eller spruta champagne på varandra i de varma lokalerna som är fullsatta till bristningsgränsen. Är du en blond tjej och du har riktig tur får du sätta dig tillsammans med en backslicker med kotlett frilla och rosa skjorta i ett om möjligt ännu trängre och varmare "vip" rum. Har du riktig bondröta träffar du på ett "fd fotbolls/hockey proffs" som vill ligga med dig - om du råkar ha de rätta attributen och tillräckligt kort kjol. Det finns få askungesagor att berätta, då förhållandet med det fd proffset brukar vara i två timmar, men jag känner flickor som haft otur då det bara varat i fyra sekunder, underbart kanske ska vara kort.

"Vanliga" killar har sparat i ett helt år för att kunna flasha med sina enorma champagneflaskor och buntar med sedlar som används som lockbete för unga lättimponerande tjejer och 30-åriga risigt blonderade gold diggers mycket kan sägas och har sagts om mig men gold digger är jag icke samt tycker jag att min blondering är fin!

Alla vet att sveriges skvallerreportrar är där och att om någon ser deras ansikte på bild så får dom sin "credd". Credd my skinny as! Det är ju bara folk på *Stureplan* som eventuellt bryr sig. Men vad händer med de som inte är på plats? Är man ute i deras ögon då eller? Jag har hört många som har ursäktat sig och märkbart hittat på lögner till varför dom inte är där. Personligen skulle jag inte ens fundera på att åka dit under dessa sk Stockholmsveckor om jag så fick betalt eller var under pistolhot.

En annan fråga jag har är varför åka till dessa platser för att se samma jävla människor? Vill man inte ha miljöombyte och se och lära känna lite nytt folk? I stället åker man runt som idioter. Den första tanke som slår mig är inte helt olik scener ur sällskapsresan då Stig Helmer och gänget slussas runt på olika utflykter och grisfester.

Om man har fler än en hjärncell VET man att har man så mycket pengar så åker man absolut inte dit. Då väljer man en lyxigare plats i världen där man får något vettigt ut av sin semester samt se trevligare nattklubbar och förmodligen vackrare människor.

Alla har dock ett fritt val. Själv åker jag på en stor sommarturné tillsammans med min fästman Fadde och ska tjäna ihop tillräckligt med pengar för att åka på en låååång lyxig semester!

Foto: Fahid Darwich


Om författaren

Författare:
Linda Rosing

Om artikeln

Publicerad: 10 jul 2007 10:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: