sourze.se

Stena en flicka till döds - hur kan det få hända?

"Fick för två dagar sedan se det fruktansvärda klippet där en 17-årig flicka stenades till döds i norra Irak. Jag blir helt tagen och kan inte ens föreställa mig att mänskligheten kan acceptera något så bedrövligt."

Jag vill kunna agera, men i vilken ände ska man börja? Jag tycker det är varje persons ensak att bestämma huruvida han eller hon vill utöva sin religion eller inte, sålänge det inte påverkar folk i allmänhet. Samhället bör inte styras utifrån en religion.

Fick för två dagar sedan se det fruktansvärda klippet där en 17-årig flicka stenades till döds i norra Irak. Jag blir helt tagen och kan inte ens föreställa mig att mänskligheten kan acceptera något så bedrövligt. Det är pinsamt att ens vara född som människa och veta att liknande saker sker dagligen, men det är ju sällan inte förrän man själv fått händelsen bekräftad som hjärnan vågar att reagera.

Flickans brott? Hon gjorde det oacceptabla, att bli kär i en pojke med en annan religion. Det gör så fruktansvärt ont att få höra och se sådant här. Betydligt värre är det att se hur många i denna folktäta massa som omslutit flickan, har filmat händelsen, och att det inte fanns en enda person i folkmassan som vågade protestera. Blir inte ni ledsna, besvikna, förvånade?

Jag vet, jag vet, det är onekligen svårt att kunna utföra något konkret när man befinner sig så långt bort. Fast, om jag ens vore på plats, vad kunde jag ha gjort som en ensam kvinna i ett mansdominerat samhälle?

Trodde aldrig att mänskligheten kunde sjunka så lågt, men vad naiv jag måste vara som är tämligen medveten om att det här bara var ett smakprov på det redan befintliga.

Nu har man tydligen arresterat några män, vad skönt, dem kan nämligen riskera att förlora sina jobb. Puh!


Om författaren

Författare:
Haleh Nowroozi

Om artikeln

Publicerad: 20 maj 2007 21:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: