sourze.se

Kalmar: Vem slösar på komunens pengar?

"I mitt fall har vår arbetsplats under en rad år både utvecklat det praktiska arbetet samt gjort besparingar. Vi har varit motoverade att utveckla samt hålla ekonomin nere.
Meeeen nu vete f-n om det finns någon motivation alls!"

"I kommunfullmäktiges beslut i december 2006 om budget för 2007 och eko¬nomisk planering för 2008-2009 beräknades årets resultat till 10,2 miljoner kronor. Efter detta har förutsättningarna ändrats och årets resultat pekar nu på ett minus på 14,9 miljoner kronor. Vi kan inte acceptera ett minusresultat för 2007."

Så vad hände sedan? Ja efter att detta kostaterats har sparkrav delats ut till den kommunala verksamheten. Det ska sparas. Kommunen satsar och pratar samtidigt om en expansiv era. Det surrar om Kinasatsningen och flygplatssatsningen. Ok, så det ska både satsas och sparas.

Själv är jag nyfiken på varför det är minus. Det är intressant att täta de oekonomiska läckorna och inte hänge sej åt att ösa den skraltiga skutan Kalmar kommun. Var läcker det? Ta reda på det och låt oss rätta till detta.

Nämen vaf säjer jag? Ska man verkligen inte tro på att osthyvelbesparingar är bättre. Detta verkar vara fallet!
Därför är det dåligt förankrat när man går ut med ekonomiska sparbeting till kommunala verksamheter utan att tala om vad för fel det gjorts och varför det ska sparas hos dem.

I mitt fall har vår arbetsplats under en rad år både utvecklat det praktiska arbetet samt gjort besparingar. Vi har varit motoverade att utveckla samt hålla ekonomin nere.

Meeeen nu vete f-n om det finns någon motivation alls!


Om författaren

Författare:
Paul Johansson

Om artikeln

Publicerad: 09 apr 2007 12:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: