sourze.se

Sista gången på krogen

Hon var ung, vacker och inte blond, med andra ord klok. Det var med stolthet jag flandrade iväg på Malmös gågator och en stor undran över hur utelivet förändrats sedan "min tid".

Jag satt och pratade med en arbetskamrat om utelivet då jag gick ut, och vad hon tyckte om densamma i nutid då hon är mycket yngre. Sandra och jag hade många intressanta samtal innan hon gick hem för kvällen och jag gick på för natten, och jag tror inte att någon annan hade kunnat få mig att ge mig ut på krogen, men då det alltid var roligt att prata med Sandra, kunde man väl lika bra göra det på krogen en kväll, och sälja in det där hemma gick ju bra som firmafest, det var ju trots allt bara vi två på jobbet som kunde tänka oss att följa med, framförallt eftersom vi inte frågade någon annan.

Hon var ung, vacker och inte blond, med andra ord klok, och hade framförallt stil, något som är oerhört viktigt. Det var med stolthet jag flandrade iväg på Malmös gågator och en stor undran över hur utelivet förändrats sedan "min tid".

Vi rundade hörnan på ett hus och mot oss kom ett stort gäng ungdomar med facklor och skrek "Vi e bäst, vi e bäst!". Jaha, det var nått nytt, kanske e de bra att bygga upp sitt självförtroende i grupp och med facklor innan man går ut, har aldrig tänkt på det. Folk hängde ut genom fönster och viftade med flaggor, sjöng och var glada, det verkade som om hela stan krökade samtidigt, både inomhus och utomhus, t o m poliserna såg glada ut, för att inte nämna snabbt uppsatta korvstånd som ingen skattemyndighet någonsin skulle kunna kolla.

Vi kom fram till ett ställe som heter Hipp, och där stod vi i kö, en ung, otroligt vacker skapelse till tjej, blond vilket egentligen kvittade då jag inte skulle samtala med henne, blev knuffad av resten av kön vilket gjorde att hon tryckte sitt underliv mot mig hela tiden, fram och tillbaka i två timmar, tiden har aldrig gått så snabbt köandes, helt underbart. Hon böjde sig över min axel och sa "Jag ber om ursäkt att det har kännts som om jag juckat mot dig de senaste två timmarna men alla trycker på, lite pinsamt". sa hon, det lilla söta stycket, jag svarade " Du, det här är det närmaste jag varit bra sex på länge, så fort köandet är slut måste jag ta ett bloss, hoppas det var lika skönt för dig". Hon skrattade med sitt vackra leende och sa "Jag tänkte bara att det kanske var olustigt då du är lite äldre."

LITE ÄLDRE? Hur kan en så vacker människa vara så elak och korkad, inte nog med att hon är dum, hon har tydligen dålig syn också, vem som helst kan väl se att jag i alla fall är svårbedömd, om inte annat, lite äldre, kunde lika bra sagt pensionär på en gång, eller att jag påminner om Magnus Uggla, eller att hon kunde hjälpa mig bära min rullator, jisses dessa blondiner. Så länge dom är tysta är de bra, o förresten är hon säkert lesbisk, alla gånger annars säger man ju inte så.

"Du", sa jag till den där, "Jag har min själ köat här många gånger och jag är faktiskt inte så gammal, så de så".
Hon svarade "Konstigt, här brukar aldrig vara kö, att det är det idag kan jag förstå då MFF tagit guld, men annars brukar man komma in på direkten". Jaha, och som om det skulle vara viktigt att veta vem som tagit SM-guld, tror hon att hon vet mer om sport än mig? Ett SM-guld kan väl springa vem som helst förbi, det händer liksom lite mer än fotboll i världen.

Hennes kompis som stod bredvid henne sa "Varför har du färgat dig blond, du som passar så bra i din vanliga hårfärg?".

Det gick till slut att komma in på stället och resten av kvällen gick åt till att lyssna på fulla människor och undra över om det verkligen kan finnas något som är mer säkert än att "Inget har så kort bästföredatum som en god ide man kommit fram till under inflytandet utav alkohol."

Nåja, det har gått något år sen dess, så jag har snart smällt vad den där lesbiska tjejen sa, men det finns ju faktiskt snygga poppiga glasögon nuförtiden som man kan ha på även när man går ut, så att man ser vem man köar med, och inte gör bort sig som den lilla stackarn gjorde.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 03 apr 2007 12:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: