sourze.se

Det är synd om Britney Spears

Jag trodde aldrig att jag skulle skriva dessa ord. Men som människa är det tragiskt att se Britney Spears sammanbrott. Jag tycker synd om henne.

I min musiksamling finns inte en enda låt med Britney Spears. Jag tillhör knappast hennes fans om man säger så. Visserligen har jag automatiskt hummat med i några av hennes mest trallvänliga låtar när jag hört dem på radio. Men det är allt.

När det tidigare stått om Britney Spears bravader i pressen har jag snabbt bläddrat eller klickat mig vidare. I mina ögon har hon mest varit en snygg brud som förpackats till en lagom glättig och lättsmält produkt för mestadels tonåringar. Hennes liv har därför varit ointressant för mig när jag harvat mig fram i min egen verklighet lång ifrån rikedomar och kändisskap.

Men trots detta så kan jag inte låta bli att tycka synd om Britney Spears. Det som händer just nu berör mig som människa. För även om Britney Spears är rik och känd så är hon trots allt en människa precis som jag. En person som för tillfället verkar må väldigt dåligt. Helt plötsligt gör hennes pengar och kändisskap ingen nytta. Tvärtom är det förmodligen det som ligger henne mest i fatet.

Det finns också en annan och ganska så kuslig sida av det som händer. Och det är insikten om att vi människor egentligen är så sköra. Att vem som helst av oss kan bryta ihop och gå sönder nästan utan förvarning. Detta oavsett hur framgångsrika, förmögna, snygga och "lyckliga" vi än är.

En annan skrämmande sak är att se hur lite omgivningen kan göra när det väl händer. Hur lite vänner och familj faktiskt kan styra en person som fastnat i ett destruktivt sjukdomstillstånd. För faktum är ju att Britney Spears skulle kunna begå självmord medan omgivningen tittade på. Ingen skulle kunna hindra henne om hon själv fick för sig detta, inte i det långa loppet.

Sedan är det naturligtvis ganska så hemskt att se hur media hanterar det som händer. Hur det i diverse artiklar, teve- och radioinslag berättas om "Brittan" på ett lite skämtsamt sätt med hånskrattet på lut som om det vore roligt. Och hur paparazzifotografer och skandaljournalister jagar henne likt ett villebråd. Det är inte ens mänskligt.

Slutligen uppstår frågan om vem som är sjukast. Britney Spears eller dem som blir underhållna av att se en människa gå under.


Om författaren

Författare:
Joakim Johansson

Om artikeln

Publicerad: 25 feb 2007 11:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: