sourze.se

Nyårskrönika: Jk Göran Lambertz - årets hjälte!

Jag hade tänkt låta bli att skriva en nyårskrönika på Sourze i år efter mitt "anno horriblis", men slagsmålet som utspelat sig under juldagarna mellan Justitiekanslern Göran Lambertz och bland andra riksdagsvalpen Thomas Bodström, fick liv i mig.

De senaste åren har jag skrivit nyårskrönikor på Sourze inför varje årsskifte. I år hade jag tänkt låta bli eftersom det har varit ett ganska jobbigt år för mig mest på grund av att jag drabbades den 13 oktober av en akut hjärtinfarkt och är fortfarande ganska trött. Jag tyckte för övrigt att de inte fanns någonting vettigt att skriva om, och dessutom känner jag mig utmattad av det här året som jag väljer att kalla för ett "anno Horribilis". Men slagsmålet som utspelat sig under juldagarna mellan Justitiekanslern Göran Lambertz och diverse andra jurister däribland riksdagsvalpen Thomas Bodström fick liv i mig. Den kan inte förbipasseras utan att uppmärksammas som årets viktigaste händelse. Den berör varje svensk medborgare och i synnerhet de manliga sådana, för i dagens Sverige, precis som JK gör gällande, döms ofta oskyldiga män till groteska fängelsestraff av domstolar som vi medborgare är uppfostrade att lita på. Vidare, precis som JK hävdar, ljuger Poliser i domstolarna, mest för att skydda varandra och utredningarna i sexualbrottmål är ofta så amatörmässiga att felen i förundersökningarna kan bli orsaken till att män döms oskyldiga. Tror ni inte mig? Läs då Rapporten "Felaktigt Dömda".

Lets face it folks - ni som läst mina artiklar sedan 2002 vet att jag har anledning att vara något partisk i debatten om oskyldigt dömda, men ni får faktiskt hålla med mig om att mina artiklar alltid har balanserats med båda sidor av debatten. Jag har inte bara påstått att män döms oskyldigt i våldtäktsmål utan jag har även gjort gällande flera gånger att våldtagna kvinnor ofta går utan upprättelse då flera skyldiga våldtäktsmän går fria. Min poäng har alltid varit detta: Det är bättre att fria tio skyldiga än att döma en oskyldig.

När jag skrev mina artiklar var ni, Sourzes läsare, precis som det svenska folket, inte riktigt redo för att få höra någonting så horribelt som att vi dömer oskyldiga män till långa fängelsestraff och att vårt rättsväsende inte går att lita på i sexmål. Precis som Thomas Bodström och andra jurister anklagar JK Göran Lambertz för att generalisera anklagade ni läsare mig för att generalisera. Det dök upp små fjantiga halvkokta feminister som exempelvis Josefin Alfvunger som försökte vara häftig genom att gå till attack mot mig. Utan tillstymmelse till bevis för deras sak hävdade de att jag bara hittade på att män döms oskyldigt och att jag bara talade i egen sak. Men det märkliga är att vindarna idag tycks ha vänt. Alfvunger och de andra fjantfeministerna tycks lysa med sin frånvaro och den allmänna opinionen tycks stå på JK Lambertzs sida. Där jag kallades för en falsk profet, kallas nu JK som hjälte. Jag tycker också att JK är en hjälte och jag förstår varför ni inte trodde på mina anklagelser mot rättsväsendet, Jag är ju inte JK men faktumet kvarstår att jag måste ha haft rätt annars skulle JK inte i dag göra samma fakta offentligt känd och allmänheten skulle inte stå på JKs sida så mycket som allmänheten, av allt att döma, tycks göra just nu.

Jag vill inte gå in på detaljerna kring pajkastningen som pågår just nu på SVD och DNs debattsidor. Jag kan bara konstatera följande: Thomas Bodström som anklagar Göran Lambertz för att bete sig som Bodströms "tre årige son" är bara löjlig. Det säger mer om Bodström än om JK. Bodström har varit brottmålsadvokat och han vet mycket väl att det som JK påstår stämmer men han Bodström är rädd att gå emot den svinaktiga politiska korrekthet som råder i Sverige. När det gäller Madeleine Leijonhufvud, Christian Diesen och Inger Nyström kan man inte förvänta sig annat eftersom dessa tillhör den s.k. juristeliten som är mycket duktiga jurister men som inte lever i den verkliga världen som vi alla andra lever i, men ynglingen Bodström som lever i den äkta världen borde veta bättre. följ gärna debatten på SVD och DN. Jag förespråker nu att justitieministern Beatrice Ask kommer att ta tag i detta efter nyår och vi kan se fram emot att JKs rekommendationer tas på allvar av regeringen.

Det har hänt mycket annat under 2006. Svenskarna har vuxit upp och äntligen fattat att människan nått rymden. Fuglesang är mångas hjälte. Vi har haft ett regeringsskifte i år, och jag hade hoppats på mer av Reinfeldt än vad jag sett under de första 100 dagarna. Om han inte gör någonting konkret och uppseendeväckande och framför allt positivt för svenska folket under 2007 kan allas vår Fredde säga hejdå till statsministerposten redan 2010. En av de mest uppmärksammade sakerna i år var Mikael Persbrandts seger över tidningen Expressen. Konsekvensen av detta blev inte bara böter för Otto Sjöberg utan det förorsakade att Otto raskt började städa upp inom redaktionen. Jag har känt Otto i många år. Det är en man med en mycket stor integritet. Jag tror att han kommer att vända Expressens dåliga rykte under 2007. Under 2006 skrev Bert Karlsson en bok med titel "Mitt Liv som Bert". Jag fick läsa en förhandskopia. Boken var rolig och ganska intressant i vissa delar, men Karlsson ljög en del i vissa historiska inslag. Dessutom skrev karln boken på ett mycket konstigt språk. Hans beskrivning exempelvis av hur han träffade sin hustru saknade känsla och värme. Den var som Berts alla affärer - iskall!

Ja så har vi ju Anna Sjödin affären - ni vet vad jag menar allt det där om dörrvakter som påstås ljuga m.m. Ärligt talat så bryr jag mig inte mer än om det nu är så att Sjödin blev oskyldigt dömd. Det finns skäl att fundera över den tesen.

Men inga av dessa händelser överträffar JKs avslöjanden. Detta gör honom till Årets man - och när klockan slår 12 på nyårsafton kommer jag att skåla för Göran Lambertz och hans kollegor. Lambertz blir etta på min lista över de tio personerna som färgade året 2006.

Här är listan:

1. Justitiekanslern Göran Lambertz….för att han utmanat hela det svenska rättsetablissemanget genom att våga riskera sitt jobb för att berätta sanningen och avslöja att oskyldiga döms i Sverige

2. Hans Gunnar Axberger… som skrev rapporten "Felaktigt dömda"

3. Christer Fugensang….Vår första svensk i rymden!

4. Mikael Persbrandt…..som tog Expressen i kragen - och vann.

5. Fredrik Reinfeldt… som fört en ny generation av politiker in i Riksdagen.

6. Kung Carl XVI Gustaf…som fyllde 60 år och har blivit riktigt folkkär

7. Linda Rosing… som på ett MAKALÖST SÄTT lyckats hålla sig het i media utan att egentligen göra någonting märkbart !

8. Otto Sjöberg… som tog till sig kritiken, tog sitt straff och har redan börjat städa upp inom Expressens redaktion

9. Anna Book…som genom medverkan i "Lets Dance" blev rena beviset på att man kan bli en legend i den svenska ankdammen

10. KILLEN som häromsistens hoppade i vattnet… och räddade livet på en tjej som kört ner i vattnet och satt fastklämd i sin sjunkande bil. Vet ej vad han heter - men han är en av årets hjältar

Gott Nytt År allihopa!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 29 dec 2006 12:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: