sourze.se

Jobbiga månader!

Jag var i USA under september månad. Efter att jag kom hem och började spela igen har det inte gått så bra.

Jag kom hem den femte november och satte mig som vanligt på svenska spel för att spela några bord i lugn å ro. Det gick lite knackigt i början men det är ju inget onormalt då man har varit borta en månad från pokern. Desamma gäller ju det mesta, man behöver aktiv träning för att vara bra.

Det gick tyvärr sakta neråt första veckan och den helgen tog jag en paus för att rannsaka mitt spel lite. Gå igenom saker som jag förmodligen kunde förbättra och vad som egentligen hänt i vissa situationer. Det fortsatte dock att gå dåligt även andra veckan men nu hade jag förbättrat mitt spel och åkte istället på en stor mängd otursgrejer, något som självklart spelar in i poker om man ser kortsiktigt. Jag fick *kåk när andra fick *fyrtal. En gång fick jag själv fyrtal då fick någon annan *stegfärg.

Efter två veckor slutade jag spela på svenska spel och hoppade in på bet365 istället. Här gick det bättre ett tag och spelglädjen var tillbaka igen! Jag fick vinna med mina kåkar och spelet var lite mer balanserat. Men efter ytterligare en vecka fick jag otur emot mig i ett par händer och växlade hela mitt spel till att ta en massa beslut som var tvivelaktiga. Jag *tiltade.

Nu flyttade jag 7000 kr ifrån svenska spel och förde in dessa på purple lounge. En sida som ligger i samma *nätverk som bet365. Dessa växlades till 1000 och det är dessa jag började med första november. Här började jag rätta till mitt spel igen men även denna månaden har varit riktigt tungrodd.

Tidigare denna veckan tog jag en paus och sysslade med andra saker. Jag och min sambo letar lägenhet så vi har ju lite annat att pyssla med runt detta. Så igår var det spelkväll igen och det gick riktigt bekvämt till en början. Upp 60 och spelet kändes bra! Spelet fortsatte vara bra men jag sattes i en tråkig situation där jag fick *triss i fyror samtidigt som min motståndare fick triss i ess och detta kostade mig 50. Jag fortsatte spela behärskat men fick senare triss i fyror igen och denna gången hade min motståndare *tvåpar som senare utvecklade sig till högre kåk och jag förlorade igen.

Så igår blev det läggdags med ännu ett minus och den jobbiga månaden fortsätter. Men det skall förhoppningsvis vända snart.

Kåk - En pokerhand där man har 3 kort av samma valör och 2 kort av en annan valör.

Fyrtal - En pokerhand där man har 4 kort av samma valör.

Stegfärg - En pokerhand där man har 5 kort vars valörer går i nummerföljd och samtidigt har samma färgsymbol.

Tilt - När en spelare av någon anledning har börjat spela sämre än vad denne kan.

Nätverk - Vissa pokersidor samarbetar och bildar ett nätverk där deras spelare kan möta varandra och därmed få fler motståndare att spela mot.

Triss - En pokerhand där man har 3 kort av samma valör


Om författaren

Författare:
Rickard Fransén

Om artikeln

Publicerad: 01 dec 2006 17:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: