sourze.se
Artikelbild

Linda Rosing om att vika ut sig

"Varför ska jag tänka på vad andra tycker om mig och mina val i livet, när ingen jävel tänker på mig? Nu är det slut på att vara mesig. Nu kommer den riktiga Linda - och hon har inga hämningar."

Ingen jävel ska lägga sig i om jag viker ut mig!

Jag har bestämt mig för att skita i vad alla tycker och tänker när det gäller mig. Jag tänker inte förneka något som jag är bra på och dessutom älskar. Nu ska jag berätta en gång för alla varför jag från och med nu kommer att göra saker som jag mår bra av och bara göra det som känns bra för mig:

Vad jag än gör så blir jag så jävla sågad. Jag är så jävla trött på att be om ursäkt för mig själv, att jag finns, så att jag spyr! Det är ingen som ger mig lön för att jag ska bli så sk "seriös" i andras ögon. Ingen människa är perfekt. Vem är det som ska bestämma om man är sk "perfekt"? Jag lovar att det är de människorna som önskar att de vågade göra saker som jag och många andra tjejer som vågar ta för sig. Alla tycker sig ha rätt att kommentera mig och mitt liv. "Du Linda! Du ska inte göra si och inte göra så. Sluta med att vara stolt över dig själv och visa inte din snygga kropp, du vinner inte på det. Svensson gillar inte det och då kan du inte få ett seriöst jobb! Och framför allt inte bli omtyckt. För vem vill inte bli det? Det vill väl alla, eller?"

Kyss mig i arslet! Jag köpte det. Fan, vad sjukt! Varför offra något som jag är skapt till. Jag har provat på massor med utmaningar och olika jobb, men inget har passat mig. Jag har hela tiden tänkt "undrar om folk kommer tycka bättre om mig nu när jag föreläser och slutar med utvik". Suck! Hur många vågar prova på de saker som jag har gjort? Det är inte hela världen om man misslyckas med något. Man kan inte vara bra på allt och veta vad man vill om man inte vågar chansa och prova på olika saker i livet. Det är bara att gå vidare och tänka "Nej, det här passade inte mig. Vad bra, då vet jag". Så går man vidare. Svårare är det inte. Sluta vara så förbannat dömande. Här ska man behöva läsa i varenda skvallertidning i flera veckor fram och tillbaks hur man misslyckats. Fan, det är verkligen mobbing. Vet ni hur det känns att bli nertryckt i skorna varje gång man försöker göra något. Nej! Det vet ni inte, men det vet jag. Jag vet att det är mångas dröm att bryta sitt mönster och byta jobb men de sitter bara och klagar och gnäller på sådana som jag som vågar. Fan, sluta gnälla och våga chansa, vi lever bara en gång, tänk på det!

Jag är 32 år och har varit med i den här utviksbranschen i många år. Jag känner alla som jobbar i den här branschen och jag vet hur man måste marknadsföra sig för att få ett känt namn. Här i Sverige hjälper man inte en snygg framgångsrik tjej eller kille. Här får man inte sticka ut utan alla ska se likadana ut och ha samma lön annars blir man direkt sparkad på. Den äckliga svenska avundsjukan - JAG HATAR DEN. Jag får ofta höra att jag är osvensk! Jag blir lika glad varje gång. Jag tycker man ska glädjas och ge beröm till någon som har lyckats, man ska lyfta och berömma en som det går bra för. Inte tvärtom, vad är det för land vi bygger upp, med all avund och allt hat? Är det så vi ska leva? Inte konstigt att var och varannan äter antidepressiv medicin.

Och varför viker jag ut mig? Jo, för att jag är stolt över mig själv och råkar tycka att jag har en kropp som är skapt för detta. Alla kan, om de vill, ha en snygg, tränad kropp. Det ligger många timmars träningspass bakom min kropp. Jag tänker inte sitta hemma och gömma mig längre, utan med rak rygg, så kommer jag ta för mig saker som erbjuds. Varför ska jag tänka på vad andra tycker om mig och mina val i livet, när ingen jävel tänker på mig? Nu är det slut på att vara mesig. Nu kommer den riktiga Linda - och hon har inga hämningar.

Eftersom jag ska släppa en singel och en video som man kommer att kunna ladda ner i tremobilerna, så måste jag marknadsföra mig och mitt namn, framför allt utomlands. Jag vill satsa på en karriär där och så småningom flytta dit och då har jag funderat och funderat. Hur ska människor i t.ex.Tyskland och England veta vem jag är? Jag tänker business! Jo, genom att göra ett snyggt, fräscht utvik i FHM som når ut i många olika länder. Där har vi det! Att se mig på en herrtidning och samtidigt höra min låt och se min video kan inte bli bättre reklam för mig. Eftersom målgruppen som kommer att ladda ner min låt är killar från 15 och uppåt så förstår ni varför. Naket säljer! Det vet alla. Utomlands vet de hur det fungerar. Varför kan vi inte få göra vad vi vill när det gäller att marknadsföra oss? Det är väl upp till var och en. Vi svenskar är världskända för att ha vackra tjejer. Vi ska vara stolta om vi lyckas få en internationell karriär. Vi lever på 2000 talet! Våga visa att ni är stolta över våra snygga tjejer som vågar vara snygga! Varför ska vi få höra att vi är bimbos och horor när vi är mycket smartare affärskvinnor än många tror? Jag är så trött på att bli bedömd för mitt utseende.

I USA viker toppmodeller ut sig för att skaffa sig ett känt namn. Kolla på hur Cindy Crawford blev känd. Hon gjorde ett utvik i playboy och efter det blev hon en supermodell. Där tänker man business. Och så tänker jag med. Jag är fortfarande emot att unga tjejer ska vika ut sig. Eftersom de inte känner till branschen så kan de inte heller spelets regler. Om man väljer att göra det ändå måste man se till att det har ett samband med en framtida karriär. För de flesta jobb är inte en bakgrund med utvik så positiv. Om man är för ung så kan jag lova att 99 procent, när de senare söker jobb, kommer att ångra att de valde utvik. Jag är 32 år och har många års erfarenhet och känner de flesta i denna mansindustri. Jag vet vad jag ska göra och bli. Därför kan jag göra detta utvik utan att ångra det senare och jag vet vilka som är seriösa och vilka man bör se upp för i branschen och jag vet värdet man sätter på mig. Det här utviket är mitt val, ingen annan har med det att göra. Alla behöver inte gilla det, jag gillar inte allas val, men dömer inte heller någon annan för varför de väljer vissa vägar i sina liv. Det ska ingen göra med mig heller. Det här är jag.

Kramar Linda Rosing

Foto:Dan Norrå/Conatumbild


Om författaren

Författare:
Linda Rosing

Om artikeln

Publicerad: 21 nov 2006 08:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: