sourze.se

Får man neka en dödsjuk medicin?

Då jag tar tag i dagens tidning möts man som oftast av överraskningar. Om det är av det positiva slaget så är väl allt okej, men när rubriken är "Dödssjuk 7-åring nekas medicin" så gråter man.

Får man neka en dödsjuk medicin?


Då jag tar tag i dagens tidning möts man som oftast av överraskningar. Om det är av det positiva slaget så är väl allt okej, men när rubriken är "Dödssjuk 7-åring nekas medicin" så gråter man. Den sjuåriga pojken lider av en ovanlig, ärftlig dödlig sjukdom som heter Morbus Hunter.

"Lever och mjälte förstoras och bindväven förtjockas så att lederna blir stela. Tillväxten avtar. Den här pojken i södra Halland, som föddes frisk, har också fått en tillbakagång i den mentala utvecklingen. Sjukdomen leder till döden i unga år."

Medicinen kostar 4 miljoner per år och landstinget i Halland sa nej trots att läkemedelsmyndigheten FDA i USA godkänt medlet som heter Elaprase och tillför det enzym som saknas. Läkemedelsverket i Sverige har också kritiserat beslutet. En pojke i Skåne med samma sjukdom får sin medicin!
Spelar politikerna i Halland GUD eller vad pågår? Även om behandlingen är dyr så finns det ingen tvekan - killen ska naturligtvis ha sin medicin. Att bara tänka annat är en stor SYND!

Jag kan inte låta bli att ännu en gång dra upp att Ams kostar mer än 75 miljarder per år. Att då neka en dödssjuk 7-åring borde rendera bränning på bål. Dessa politiker är moderna "häxor", inget annat. I eftermiddag har Landstinget ett nytt möte - telefonmöte - om detta och jag hoppas av hela mitt hjärta att de ändrar sitt beslut. Annars får vi på Sourze mangrant ta oss till Halland och protestera tills man ändrar beslutet. Här kan vi bara inte acceptera att spara pengar.

Bengt Eliasson fp, ordförande i länssjukvårdsnämnden se nu till att Ni skärper Er för så här får det fanimej inte gå till. Och jag som i min enfald trodde att Folkpartiet hade tillräckligt med problem med sitt dataintrång hos sossarna. Folkpartiet FOLKETS LIBERALA PARTI… eller…!?


Om författaren

Författare:
Kjell Ekborg

Om artikeln

Publicerad: 05 sep 2006 17:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: