sourze.se

Nu testar man prostituerade i Danmark

Vårt kära grannland, har som vi, i åratal testat krogar och detta har gett oss en bra upplysning om var man kan äta gott. Nu har danskarna gått ett steg längre och testar "Prostituerade"!

Vårt kära grannland Danmark, har som vi, i åratal testat krogar och detta har gett oss konsumenter en bra upplysning om var man kan äta gott och till ett rimligt pris. Nu har danskarna gått ett steg längre och testar "Prostituerade"!

Kanske är skalan 1 till 5 där 1 är "kass" och 5 är "gudomligt".

Resultatet kan var och en läsa på Internet och sen är det bara att välja. Kvinnohärbärgen i Köpenhamn reagerade omedelbart med ordet "Osmakligt" men ett bättre ord hade varit "Äckligt-Kvinnoförnedrande". Chefredaktören för Eksta Bladet har valt ett annat adjektiv "Charmigt". Själv tycker jag det påminner om en dåtida hästmarknad.

Dessa tester görs av anställda i ett dotterbolag till JP/Politikens hus och de ska fortsätta att bedöma sina sexköp. Vilka kriterier man använder vet jag inte och jag tänker inte ta reda på det heller. Kvinnorna är nu inte längre kvinnor utan en "vara". Motsatta sidan hävdar att en bra recension troligen ger en bra månadslön. Vidare kan man läsa att detta är "ett charmigt inslag" och "uppfinningsrikt".

Kanske kommer detta inslag från Holland som har en liberal syn på de mesta. Dock är det första gången jag läser om denna test av prostituerade. Nu kommer jag på att det också påminner om hur man bedömer bilar, men hur gör man en krocktest på prostituerade. Jag får nog fundera en stund till på detta. Inte heller vet jag om man delar in dessa kvinnor i olika "klasser" - ålder, färg, längd, vikt…

Själv tänker jag tillbaks på tiden då folk nöjde sig med en Tuborg Guld, en snaps och några smörrebröd hos Ida Davidsson i Köpenhamn. Hon har 177 sorters smörrebröd att välja på och är femte generationen. Om det finns en "recension" vet jag inte, men ett smörrebröd kostar runt 150 kr.


Om författaren

Författare:
Kjell Ekborg

Om artikeln

Publicerad: 28 jun 2006 14:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: