sourze.se

Man kan bli deprimerad för mindre!

AMS verksamhet kostar oss skattebetalare idag årligen
75 miljarder - ja ni läste alldeles rätt 75 miljarder. När du läser detta undrar du förstås vad vi får för dessa pengar.

Man kan bli deprimerad för mindre!AMS verksamhet kostar oss skattebetalare idag årligen
75 miljarder - ja ni läste alldeles rätt 75 miljarder. När du läser detta undrar du förstås vad vi får för dessa pengar. Sanningen är att endast 1 av 100 arbeten förmedlas genom arbetsförmedlingen. Detta kan också formuleras på följande sätt. En arbetsförmedlare fixar ett jobb per år. I den gamla skolan jag gick i skulle betyget bli högst ett C. Kanske - streck.

Idag finns det 7100 arbetsförmedlare och få av dessa klarar sin uppgift att förmedla jobb till de arbetslösa. Helt klart har något gått fel och här krävs krafttag för att rangera in tåget på rätt kurs igen. Ett arbete borde vara en rättighet för alla. Politikerna borde ge sig ut i verkligheten och inte spela med i "Kejsarens nya kläder" varje dag. Sätt upp en ny fräsch pjäs med nya skådespelare och spela - gratis - för hela folket.
Om författaren

Författare:
Kjell Ekborg

Om artikeln

Publicerad: 28 maj 2006 14:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: