sourze.se

Öppet brev till kulturministern

Jag tycker att ni alla politiker borde skämmas ordentligt inför hela svenska folket och erkänna att ni är dåliga på att sänka arbetslösheten i Sverige!

Vad är det ni gör mot dom arbetslösa kulturarbetarna i Sverige. Under 2005 så har ekonomin rasat ner för teatrar, konsthallar osv. Nedläggningar, uppsägningar. Ja, listan är så lång. Vissa arbetslösa blir tvungna att flytta till ett annat land, men alla har inte råd med detta.

Skådisar, artister, konstnärer m.m. Får inget jobb och ingen erfarenhet och får därmed stora studieskulder. De blir inte inskrivna på kulturarbetsförmedlingen om de inte har varit etablerade i minst fem år. Och hur skall de unga nyutbildade få hjälp via sina arbetsförmedlare? Hur ska de få erfarenheter för att utföra sitt yrke? Istället skickar ni de till vuxendagis eller praktik. Skall de behöva söka ett annat jobb som de inte är utbildade till och tappa erfarenhet och sedan aldrig få ett jobb inom den branchen de har utbildning.

Är det så här ni sänker arbetslöheten i Sverige? Är det så här ni trycker ner de arbetslösa, rätt ner i botten och fördärvar deras liv? Ett tomt CV ger inget jobb utan leder till Socialen, studieskulder som de blir skyldiga hela livet till ingen nytta och så får de ingen a-kassa eftersom de inte har fått något jobb.

Jag tycker att ni alla politiker borde skämmas ordentligt inför hela svenska folket och erkänna att ni är dåliga på att sänka arbetslösheten i Sverige. Jag tackar min Gud att jag har ett jobb.


Om författaren

Författare:
Nina Grabavac

Om artikeln

Publicerad: 31 mar 2006 11:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: