sourze.se

Det är inte så jävla synd om Emma Färnström!

Att döma av Emma Färnström val i förra veckans inne- & utelista avslöjar min medskribent på Sourze, Emma Fernström, en hel del om dagens ungdomar. Emma kastar skit på oss 40-talister.

Så här skriver hon: "Fyrtiotalisternas självförverkligande skräckvälde börjar stå en upp i halsen. De har alla pengar, alla jobb och verkar må jävligt bra. Medan de yngre generationerna går på a-kassa, är fattiga och deprimerade." Det här är inte bara skitsnack, Emma, utan det är också ett tecken på omognad och dåliga kunskaper om folkhistoria - det är inte ett jävla dugg synd om er ungdomar! Vi 40-talister hade det precis lika illa när vi var unga. Vi har jobbat hårt för det vi har. Ni, dagens unga, måste också göra så om ni om 20 - 30 år vill vara lika "nöjda" som du hävdar att vi är i dag!

Emma Fernströms generation är inte alls unik. När jag var i hennes ålder var det 60-talet. Då skyllde vi allting på vår föräldergeneration som vi tyckte hade alla pengarna och vi stod där och hade ingenting för oss mer än att demonstrera mot Vietnamkriget och sjunga "We shall Overcome"! Min fars generation gjorde precis samma sak tjugo år tidigare då de höll på ta sig upp ur ruinerna av andra världskriget. Då skyllde de på deras föräldrar för att ha startat första världskriget o.s.v.

Emmas hävdande att det är bara vi 40 talisterna som har alla pengar och jobb är minst sagt felaktigt. Det är en fantasi som sannolikt grundar sig på hennes eget missnöje och troligen i hennes saknande av motivering att göra någonting konstruktivt med sitt liv. Det finns i Sverige i dag oerhört många ungdomar d.v.s. folk under 30 år som både blivit företagsledare och miljonärer. Nyligen hände någonting unik inom svensk näringsliv. Det var omkring milleniumskiftet att en lång rad företag bytte ut sina VDar från 30- och 40-talister till 60-talister. För att ge ett exempel inom min egen yrkesbransch, musikindustrin, har de stora världsskivbolagens svenska filialer i dag endast unga verkställande direktörer. De är alla mellan 30 - 37 år gamla. Detta beror på att många yngre har visat förmågan att ta sig fram. De har studerat hårt och skaffat sina MBA examen och de har suttit och läst vid 20 års ålder istället för att springa omkring på krogen och supa och ställa till ett jävla liv!

Emmas generation saknar samma hyfs och vett som min generation saknade på 60-talet. Vi var lika kaxiga och somliga inte jag dock prövade L.S.D. precis som många i Emmas generation tycker att Ecstacy är häftigt. Det tog oss flera år att mogna och bli vuxna. När vi blev det började vi förstå vikten av att jobba och sluta leka. Samma sak gäller nu för Emmas generation. De kommer också att mogna med tiden. Det handlar om enkel människohistoria och hur människan fungerar i olika åldrar. Emma - du har inte upptäckt detta ännu.

Som första plats på förra veckans utelista valde Emma vad hon kallar för 40-talisternas "eviga tjat om 1968". Vänta Emma tills du är 50 bast - då kommer den unga generationen att säga precis samma sak om ditt "eviga tjat om 2005" - Då kommer du att ha anledning att skriva en liknande artikel som jag nu skrivit.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 01 nov 2005 16:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: