sourze.se

Partiledardebatten - skönt, jag slipper välja

"Gårdagens debatt gjorde att jag fick aktivera vad som finns kvar nedärvt från mina stenåldersförfäder, något som sitter i ryggraden men som jag inte riktigt kan peka på, och den förmågan sa mig att inte lita på Reinfeldt"

Som Canadensisk medborgare slipper jag rösta i riksdagsvalet. Det tycker jag är skönt.

Människor runt om i världen har krigat och dödat, gjort uppror och levt under hemska förhållanden för att till sist kunna leva i en tillvaro med demokrati där de får rösta och välja. Då känns det lite konstigt för mig när lättnad infinner sig då jag slipper detta. Gårdagens partiledardebatt gav mig lika lite som de brukar göra, och till sist, fast man nogrannt lyssnat till allt som sagts, tolkat miner och gester, sedan tänkt på att, just miner och gester inte längre säger något då det finns metervis med böcker och kurser i hur man ska använda just dessa för att påverka på olika sätt.

Jag kommer ihåg en tid då man kunde tyda människors rörelser, och under samma tid fanns ett begrepp som löd "folkkära politiker" och visst låter det underbart. Det fanns en respekt av det positiva slaget, en sorts respekt som politiker var tvugna att arbeta sig till under åren, och som kunde följa dem sedan. För det var inte så att de plötsligt hamnade mitt i skandaler, och man behövde inte fundera över om media användes för att fokusera våra blickar på annat för att vi inte skulle se de riktiga problemen. Gårdagens debatt gjorde att jag fick aktivera vad som finns kvar nedärvt från mina stenåldersförfäder, något som sitter i ryggraden men som jag inte riktigt kan peka på, och den förmågan sa mig att inte lita på Reinfeldt, då han är svår på ett sådant sätt som nybörjare är i schack, visst slår man dom, men inte enkelt då de kan göra vad för tokigt som helst utan att man kan förutse det, och än mindre förstå.

Samtidigt kände mitt stenåldersjag att Persson var väldigt trött och inte riktigt kände själv om han skulle orka, och då inte bara valet utan att infria sina löften, och leda landet. För visst har man svårt att se Persson slå med näven och säga "Nu jävlar gör vi detta till ett fantastiskt land" och samtidigt tro på det.

Summan utav kardemumma blir att jag är glad att jag slipper välja, och det tycker jag är sorgligt.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 25 maj 2005 17:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: