sourze.se
Artikelbild

Till minne av T.L. Stjerna!

T.L. Stjerna kommer aldrig mer att skriva på Sourze.

T.L. Stjerna var verkligen den där killen med ett alldeles för stort hjärta som han skrev som signatur i början. Killen med alldeles för stora brallor var han också. Det var hans farfars kostymbyxor som han trivdes så bra i. T.L. Stjerna hette egentligen Tobias och en Stjerna var han verkligen, en kille som ville alla väl och hoppades kunna dra sitt strå till en varmare och mänskligare värld.

Tobias kämpade i fyra år två månader och 23 dagar mot sin cancer med en styrka som jag inte kan med ord beskriva. Trots att hans värld hela tiden krympte så såg han alltid positivt på framtiden och hittade alltid möjligheter i alla besvärliga situationer. Hans kamp mot cancern tog slut den 25 november 2004. Hans somnade in sakta och stilla här hemma i sin egen säng.

Jag som skriver detta är hans mor som tror och hoppas att många saknar honom på Sourze.

Jag har läst Tobias texter, som till min glädje fortfarande ligger kvar på Sourze och även alla kommentarer och förstår att det var många som uppskattade det han skrev och hans okonventionella sätt att skriva. Hellre huller om buller än...

Ni ska ha ett oerhört stort TACK! alla ni som stöttade honom i hans skrivande och hjälpte honom med era fina och kloka kommentarer. Ni ska bara veta hur kul Tobias tyckte det var att skriva sina texter och att det svängde om många av dem tror jag ingen kan förneka.

Ett speciellt tack till dig Rosita, för dina fina ord den 3.12 2004!

Till er som inte kunde se mer än till ytan i hans texter så hoppas jag att ni kanske någon gång kommer att kunna inse det Tobias så många gånger pratade med mig om; att det måste ju vara bättre att försöka att lyfta och peppa än att försöka att knäcka. Världen skulle se bra mycket bättre ut om vi alla försökte att se till varje människas bästa.

T.L. Stjerna skriver inget mer men Tobias texter och det han ville uttrycka med dem kommer alltid att finnas kvar hos oss som med glädje tog till oss dem och samtidigt kunde se hans sprudlande skrivglädje, hans engagemang i alla orättvisor, hans förhoppning om en bättre värld.

Mor


Om författaren

Författare:
Christin Nymark

Om artikeln

Publicerad: 17 jan 2005 22:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: