sourze.se

Snart slut igen

Jaha, bara vi stökat över julen, så kommer årskrönikorna att stå som spön i backen. Så jag tjuvstartar lite, tänkte jag.

Vad kan man säga om det snart gångna året? Om inget annat så har kvällspressen och andra massmedior roat och underhållit oss med en och annan fängslande historia med bland andra Tony Olsson, Mijalio Mijailovic, Helge Fossmo och Mehdi Ghezali i huvudrollerna, var av den sistnämnde borde gjort som Mijalio Mijailovic, tigit. Ghezali må själv vara en relativt ung och oerfaren grabb, som kanske bara gjorde det som många unga grabbar i alla århundraden gjort, gett sej av på äventyr av diverse slag. Men nog borde de personerna som ingick i hans stödgrupp haft lite mer vett än de hade. Skicka fram en ung kille, med halvtaskig bakgrund, noll vana vid massmedia eller att tala inför människor och som dessutom suttit totalt isolerad från omvärlden de senaste två åren. De smartaste i hans läge hade varit att ta hjälp av någon att skriva ett pressmeddelande och gå under jorden, tills den värsta stormen lagt sej. Nu blev grabben en mycket enkel huggsexa för slipade journalister.

Men om han i nuläget är arbetslös, kunde Bodström kanske fundera på att slå en signal. Ghezali skulle kunna komma med mycke goda tips och råd om hur man ser till att säkra ett fängelse. Från Kuba har mej veterligen ingen lyckats rymma än.

Jakten på invandrare, vänsteranhängare och kvinnor är den samma som förr om åren. Akta dej om du tillhör någon/några av dessa kategorier och försöker klättra upp för samhällsstegen. Du blir tolererad så länge du inte når eller söker en position alltför högt upp, då plockas du effektivt ner igen. Ska bli intressant att se hur länge den nya skolministern, Ibrahim Baylan, överlever, innan någon lyckas gräva upp en skandal av något slag. Slagsmål, fylla och porrklubbsbesök om han betalar själv, kan han nog klara. Men aj, aj, om han skulle gå och köpa en chokladbit på regeringens kort.

Jakten på den nya SSU ordföranden, Ardalan Shekarabi, är ju redan i full gång. Homosexualitet/promiskuitet medför i Sverige inga större rubriker. Till skillnad från en del andra länder. Vad vuxna, friska, nyktra människor gör och med vem/vilka i sängen, är deras privatsak, om de i övrigt uppför sej anständigt och sköter sitt jobb som de ska.
Så där kammar de noll, om de hittar/försöker använda något sådant, vilket de inte gjorde när de granskade Gudrun Schymans ekonomi. Om hennes felaktiga deklarationer berodde på slarv, okunskap, glömska eller var ett medvetet försök att sko sig, lämnar jag därhän. Vad som är mer intressant är att avslöjandena kom när de gjorde. Hur kommer det sig att ingen släppte den nyheten tidigare, utan väntade tills det var lagom nära till EMU valet? De fick bort henne från ordförandeposten på Vänstern, men de har inte lyckats tysta henne än. Försöken pågår dock fortfarande - hon är allt för obekväm med sina uttalanden. En KVINNA som vågar öppna munnen och dessutom vänsteranhängare. Usch! Tvi!

Situationen för de kvinnor som blir misshandlade/mördade hemma av sina män är väl inte mycke bättre idag än för ett år sedan. Men det verkar som det finns en strimma ljus vid horisonten. Nu när männen, äntligen, börjat inse att det är en angelägenhet för dem också. Därmed inte sagt att ALLA män kollektivt ska ta på sej ansvaret för vad andra män gör eller att alla män är talibaner. Men nog underlättar det tillvaron om de män som sitter i en maktposition, inser hur tufft en del kvinnor kan ha det. För det gör det lättare att få ekonomisk hjälp till diverse kvinnojourer och nätverk.

Nog är världen upp och ner alltid. Unga människor som borde vara friska och arbetsföra äter eller stressar ihjäl sej. Medan gamlingarna sitter i sina smutsiga små krypin och svälter/tråkas ihjäl. Allt bara för att någon penninghungrig spekulant vill spara på några kronor, som han anser att han ska ha. Senaste försöken att "förtrycka" vanliga arbetare är konflikten i byggnadssektorn.
Importera billigare arbetskraft från låglöneländer och samtidigt skrika om att facket motsätter sej all form av fri rörelse, vad gäller arbete/tjänster. Det enda de motsätter sig, vad jag vet, är att den importerade arbetskraften kostar ägarna mindre. Själv har jag ingenting emot att det kommer människor och tar över "svenska" jobb och att de inte kräver lika mycke betalt. MEN, då ska denna "billiga" arbetskraft utnyttjas där den bäst behövs. I diverse styrelser för storfinansen, gärna i något försäkringsbolag, typ Skandia. Fast det börjar se ut som om även en del fackliga uppdrag borde gå till den importerade arbetskraften.

Världen i övrig då? Tja, samma skjutgalna cowboy på andra sidan pölen. Fast det är tveksamt om Kerry hade kunnat göra så mycket, de sitter i smeten redan så de sjunger om det, jänkarna. "Freden" i Irak tycks bara inneburit att rubrikerna och uppståndelsen blivit mindre, när 20 infödingar bombas till döds. Det är ju inte så intressant att rapportera, om de inte är några västerlänningar med.
Medan de i före detta östblocket roar de sej med valkampanjer och intriger, i klass med Shakespeares Hamlet.

I Mellanöstern har inget mycke hänt, där bombar de fortfarande ihjäl varandra. Men nu tycks den ena sidan vara fullt upptagen med att slåss om miljonerna Arafat lämnade efter sej. Vilket ger mindre tid över till annan sysselsättning.

Men, men, trots allt detta önskar jag er ALLA, oberoende av kön, politisk/religiös tillhörighet en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!

Pessimisten: Nu kan det inte bli värre! Optimisten; Nu kan det bara bli värre.


Om författaren

Författare:
Ilona Betula

Om artikeln

Publicerad: 26 dec 2004 11:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: