sourze.se

Sverige åt folket och de sunda företagarna!

Måste ge en kommentar till Jan Schmidts inlägg "Vem bygger välfärden". Jag är lika förbannad som du på att storföretag gör enorma vinster bara för att de har pengar att betala skatteplanerare och flera bolag att jämka vinster och förluster med.

Måste ge en kommentar till Jan Scmidts inlägg "Vem bygger välfärden". Jag är lika förbannad som du på att storföretag gör enorma vinster bara för att de har pengar att betala skatteplanerare och flera bolag att jämka vinster och förluster med. Men vi småföretagare som kämpar i det dolda, som ser sin personal som en enorm resurs och gör allt för de ska må bra, både privat som på arbetet, oss kan du inte dra över samma kam. Jag vet även att fackföreningar har gjort mycket tidigare på 50-,60-, och 70-talen men nu, med dagens företagstänkande, kommer de att försvinna för att behovet inte kommer behövas.

För att ett företag ska överleva behövs kunniga personer som ska ha bra betalt och bra arbetsmiljö, kunna bestämma sin arbetestid själva och få den omvårdnad de behöver. Jag tycker att du ska ta kontakt med ett företag som heter Fresch i småland vars sjukfrånvaro ligger på tre procent, där personer står i kö för att jobba, där facket får gå hem med svansen mellan benen för att det är ingen som vill lyssna på dem. Där har du framtidens företag, som vet att personalen är det bästa konkurrensmedlet, en personal som kan och vill ha ansvar och betalt för det. Förklara, Jan, om inte de privata företagen skulle finnas, vem skulla finnansiera de statliga och kommunala arbetena som finns?
Det är fruktansvärt att inga politiker förstår att i företagandet ligger välfärden och Sveriges framtid, satsa på tillväxt och inte på bidrag och arbetspolitiska åtgärder och försvåra för företag som vill flytta utomlands och skatteplanera med olika smarta drag.

Sverige åt folket och de sunda företagarna!


Om författaren

Författare:
Stefan Svärd

Om artikeln

Publicerad: 06 apr 2004 12:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: