sourze.se

"Lilla julafton" - bokmässan i Göteborg

I lördags hade jag min "lilla julafton". Det är då jag besöker den årliga bok-och biblioteksmässan i Göteborg.

När vi på morgonen lämnar Eksjö, regnar det och jag är då glad över att även om det också regnar i Göteborg, så gör det ingenting eftersom vi ändå kommer att vistas inomhus.

Vi är framme vid mässan, klockan halv elva. Jag tar ut kontanter vid en bankomat utanför. I den långa kön är det ett ansikte jag genast känner igen: Marja Hagerman –historiken.

Med plånboken full besöker jag först Aftonbladets monter, för att lyssna på nästa författare som är Herman Lindkvist. Därefter talar det liberala paret Johan Hakelius och Susanna Popova om deras nya bok "Mallgrodor". Senare kommer Jan Guillou, Jan Myrdal och Gunnar Ohrlander alias "Doktor Gormander".

Vid Piratförlagets monter, sitter en man vars bok jag planerat att köpa, och signerar. Det är Leif GW Persson och hans nya bok heter "En annan tid, ett annat liv". Efter en stund kommer en ny författare och tar plats för signering, det är Liza Marklund. Sedan är det Guillou och Britt-Marie Matsson.

På toaletten möter jag Helge Skoog och utanför passerar, Stefan Grundin precis förbi mig.

Den årliga bok – och biblioteksmässan i Göteborg är en högtid, under tidiga hösten. Då landets författare lanserar sina senaste böcker och demonstrerar dessa i olika seminarier. En riktig högtid för den som älskar att läsa böcker.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 30 sep 2003 12:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: