sourze.se

Åh nej, inte en till falsk våldtäkt!

Herregud - det har ju för f-n hänt igen! Knappt har bläcket från min pennas sista artikel om falska anmälningar om sexbrott torkat innan ytterligare en kvinna misstänks för att ha ljugit om våldtäkt! Den här gången i Saltsjöbaden.

Ni kanske minns de uppseendeväckande kvällstidningsartiklar i augusti då en 24-årig kvinna hade anmält flera män för att ha våldtagit henne. Alla tyckte så förbannat synd om henne inklusive undertecknad och tidningarna fick männen att se skyldiga ut genom bruk av ordet våldtäkt i feta rubriker. Häromdagen gick kammaråklagaren Rolf Hillegren igenom polisutredningen och efter att ha tagit del av den tekniska bevisningen OBS! Den "tekniska bevisningen" såväl som rättsläkaruttalandet kom Hillegren fram till slutsatsen att kvinnan hade kokat ihop hela historien! En av männen fick sitta 14 dagar i häktet under vilken tid hela hans omgivning fick reda på saken, vilket nu har förstört hans liv. Nu är kvinnan misstänkt för falsk angivelse och riskerar upp till två års fängelse om hon blir åtalad och dömd. Men frågan är om åklagaren Rolf Hillegren vågar driva saken och om han gör det kan man undra huruvida gubbarna och kärringarna i domstolen kommer att ta sitt ansvar och statuera ett exempel.

Jag vill inte älta om det här kära läsare, eftersom jag skrivit så mycket i ämnet redan, men ni får faktiskt förstå att man blir tagen av häpnad varje gång det händer - och det händer alltför ofta i dagens svenska samhälle. Trenden att anmäla falskt för sexbrott har ökat markant på senare år och jag tänker inte sätta i gång en stor debatt om varför, eftersom jag är övertygad om att vi här på Sourze inte har svaret. Däremot kan vi åtminstone debattera sakfrågan och för en gångs skull hamna på en gemensam plattform där alla har förståelse för båda sidorna av myntet. Därför uppmanar jag Josefin Alvunger, och alla andra självutnämnda "feminister" här på Sourze att ge mig lite medhåll när jag säger att det är fördjävligt när kvinnor anmäler män falskt för sexbrott! Jag vill tillägga att jag också tycker att vi män som kritiserar feministerna ska ge Alvunger & Co lite medhåll om att det är fördjälvligt när kvinnor blir offer för sexbrott. Det finns dock en skillnad som enligt vad jag erfar är markant och det är att de flesta kvinnor som anmäler sexbrott idag får gehör för sin sak i form av att männen omedelbart blir gripna enbart på kvinnans uppgifter, emedan kvinnor som anmäler falskt hittills i Sverige har undkommit straff.

Efter min förra artikel fanns det några kommentarskribenter som undrade varför jag blandar in feministerna i debatten om falska anmälningar. Det beror på att ökandet av falska polisanmälningar om våldtäkt, incest med mera ofta, på senare år, har visat sig ha grundat sig i hur målsägandena påverakats av den mediala debatten - och den har till stor del förts av "mediafeministerna", typ Aftonbladets Belinda Olsson & Kerstin Weigl såväl som Expressens Linda Skugge och TTs Eva Tures. Men de riktigt seriösa feminister vill ju inte att män ska bli falskt anklagade. Det är parasiterna, d.v.s de som vill hänga på begreppet feminismen för att de tycker det är häftigt, som har drivit en snedvriden debatt, en av vars påföljder blivit sådana här falska anmälningar. Jag vet inte vad det var som hände i Saltsjöbaden eftersom jag inte ännu har tagit del av handlingarna, men jag kan gissa på ett ungefär att det möjligen kan ha handlat om ett typexempel: tjejen har blivit sur på männen på grund av någonting. Kanske någon av dem betedde sig svinaktigt mot henne, kanske var det någon av dem som stötte på henne mot hennes vilja. Vad vet jag? Och huxflux kom hon på det: "Aha! Jag ska visa dom jävlarna!" Det kan också ha berott på att kvinnan varit nedtryckt i sin egen omgivning och varit i behov av uppmärksamhet och sympati och på vilket bättre sätt kunde hon få detta än genom att begå ett bedrägeri och få alla att tro att hon blivit våldtagen! Innan någon av er börjar skriva kommentarer om detta vill jag säga bestämt att jag INTE tror att många kvinnor i Sverige skulle bete sig så, men uppenbarligen finns det de som gör det och det måste bli ett stopp på vansinnet!

Därför hoppas jag verkligen att OM kvinnan i Saltsjöbaden har ljugit, det vill säga om åklagaren är 100 säker på sin sak då MÅSTE hon ställas inför rätta. Om då domstolen finner henne skyldig är det OERHÖRT viktigt för inte bara våldtäktsdebatten, men även för feminismen och det som feministerna vill värna om, att den här kvinnan blir straffad. Saken bör även rapporteras stort i medierna så att andra unga svenska kvinnor förstår konsekvenserna av att ljuga för polisen.

Om, å andra sidan, hon är oskyldig, ska hon naturligtvis frias, men håller ni inte med mig om att följande är märkligt: En man fick sitta 14 dagar i häktet, efter ett beslut som fattades enbart på kvinnans ord och mannen blev frihetsberövad under förundersökningen. Nu när åklagaren har tekniskt bevisning mot kvinnan och förklarar sig övertygad om att hon hittat på alltihopa, misstänks hon för falsk angivelse. Ett brott som kan ge upp till två års fängelse - MEN HON SITTER INTE I HÄKTET! Hon är på fri fot fortfarande medan åklagaren inleder sin förundersökning mot henne! Varför kunde då inte mannen slippa få sitt liv förstört genom att slippa sitta i häktet medan han var den som blev misstänkt? Det är ett märkligt rättsväsende vi har i Sverige.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 30 sep 2003 20:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: