sourze.se

Mer kall sås

Från sonen - Rolf.

Sonen som driver Ekmans i Malmö och Ronneby vill tillsammans med sin son bidraga med sin dressing.
Döm själva.

Påsk ägg och det är inte alltid så lätt att räkna rätt, vi vill ju att det skall räcka till alla. Hur som helst, jag brukar alltid stå där med en hel del kokta ägg över då gästerna gått. Istället för att bara skala och äta dem kalla brukar jag göra lite extra.

Skala några ägg, i detta fall tre stycken, lägg dem på ett smörgåspapper och hacka dem med knivryggen eller en stekspade. Häll de hackade äggen i en bunke/skål, smaksätt redan nu med några nypor salt och några drag med pepparkvarnen. Tillsätt 1 matsked vinäger, 2 matskedar senap dijon eller svensk, ej för söt, blanda med en visp. Häll i en fin stråle bra olivolja under omrörning, skall vara mindre än en deciliter eller efter smak. Byt olja till vanlig matolja och häll på samma sätt i cirka 2 deciliter. Nu är det dags att smaksätta färdigt använd vad du har hemma gräslök, dill, dragon med mera.

Skulle denna goda dressing till äventyrs skära/dela sig ta en äggula i ett annat kärl och vispa ihop med lite i taget.

Du har nu gjort en av de godaste dressingar som finns. Vill du ha den tunnare späd med engelsk buljong kallt vatten.
Lycka till!

Med vänliga hälsningar

Rolf E Ekman


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 20 apr 2003 16:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: