sourze.se

Jag vill inte duscha med en bög

För några år sedan, var jag i simhallen. Hade simmat 1000 meter, som vanligt och avnjöt mitt pass med, en kvart, bastubad.

När jag sitter i bastun, oftast tillsammans med människor jag inte känner, faller tankar, idéer och nya insikter, igenom mitt inre.

Då kommer en man, som jag hälsat på, och kallpratat med, några gånger tidigare, in i bastun. Jag vet att han har ischias och brukar bada bastu, i kommunens simhall, för ryggens skull.

Efter en stunds kallprat, säger mannen:
"Du har en snygg kropp", många män och kvinnor har sagt det till mig tidigare och jag ser inget fel i det. Men sedan tillägger han "jag är gay och ser sådant". Det är här jag blir snopen och inte vet riktigt vad jag ska göra. Eftersom jag är den lugna typen väljer jag att sitta kvar. "Jag ska inte avbryta mitt bastubad, för att en bög, ger mig obehagliga komplimanger", tänker jag och sitter kvar en bra stund till, det gör bögen med.

Efter ett tag går jag ut och duschar, efter en stund kommer bögen också ut. För första gången i mitt liv, virar jag badlakanet om mig, då jag går förbi honom ut till mitt skåp.

I Aftonbladet den 21/2, avslöjar "Brandsta City Släckers" att dom har "bögskräck", detta med anledning av att årets melodifestival bestod av så många homosexuella representanter. En av brandmännen säger "att han nog inte vill duscha tillsammans med Magnus Carlsson". Dom andra medger att dom har en inställning som avspeglar en attityd, ur deras yrkeskår. Vilken jag vet finns inom dom flesta mansdominerande yrkeskårer, i synnerhet inom försvaret, men jag ser ändå inte det som ett demokratiskt hot, mot samhället, som många andra gör. Jag tycker att det är en sak att respektera homosexuella som medmänniskor, men det behöver inte betyda att man respektera den sexuella läggningen, i sig.

I bästa fall uppträder bögen, eller den lesbiska, på ett så sympatiskt sätt, att man inte tänker på personens läggning, vid anträffandet.

I värsta fall uppträder den homosexuella, som mannen gjorde mot mig, i bastun. Om jag tidigare vetat att han är gay, vilket jag inte gjorde, hade jag inte brytt mig det minsta om det. Jag vill och försöker alltid att gå på hur dan människor jag träffar är, som individ, mot mig. Men den här mannens beteende fick mig att känna avsmak och tänka: "fy fan en äcklig bög-" ...trots att jag inte tidigare tänkt så, och tänker än sålänge inte så.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 23 feb 2003 13:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: