sourze.se

En skapelseberättelse

I begynnelsen fanns inget. Inget förrutom en magisk terminalsal hemma hos Folke Snedkäft, mera känd som "Gud"

Folke levde sin gudomliga existens i detta allt, terminalsalen.

Vid de tillfällen då Folke inte funderade på vem som hade skapat honom, och vem som hade skapat hans terminalsal, så övade han sig i programmering.

Först hade han förstås fått uppfinna sitt alldeles egna
kraftfulla programmeringsspråk, han kallade det Visual Folke 7.2.

Det som drivit Folke hittills, det som fått honom att inte tröttna på det oändligt långtråkiga i att skapa programmeringsspråk var att han en dag skulle kunna programmera fram en liten uppfinning han tänkt ut i sin hjärna modell IQ 415. Han hade tänkt sig något som han i brist på bättre fantasi genier är ofta rätt nischade kallade "universum".

När han så till slut fått alla bitar på plats i programmeringsspråket, så började det roliga. Hans första uppgift var att konstruera en miljö där han kunde leka med fysikaliska parametrar, införa diverse krafter och partiklar osv.

Nere i det högra hörnet på sin mäktiga högupplösningsskärm kunde han se en simulering av de första miljarderna år av sin skapelse i realtid Folke är mycket tålmodig, och hans dator är utrustad med det senaste inom minnesteknologi samt
utrustad med ett operativsystem av DOS-typ. Det som till slut fick honom att kassera de första fyra försöken var att han där genom att antingen använda för få elementära krafter, eller använda olyckliga masstal för anti-neutrinon
lyckades skapa en varelse som var smart nog att räkna ut vem världens skapare var.

Folke föredrog anonymitet och fastnade för det universum som skulle födas och återfödas till oändligheten med något han kallade "Stor fet jävla smäll" och "Redig sammandragning" och där ingen av de 21 testcykler han simulerat innehöll någon form av tillräckligt intelligent liv.

Tänkt och gjort så tryckte Folke på Entré knappen och vips så tog sig universum sin början på en plats långt ifrån den där Folke satt. Stjärnor och galaxer skapades, planeter föddes, liv grodde och språk talades.

Allt detta i harmoni men i ständig förundran över vem skaparen var tills den rediga sammandragningen då allt tog sig en ny början.


Om författaren

Författare:
Christofer Olsson

Om artikeln

Publicerad: 14 feb 2003 16:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: