sourze.se

Alla är skyldiga

Vad många ser som en självklarhet när de sitter hemma, men som allt fler tvekar över när de öppnar dörren och tar ett steg ut.

Jag gled in på tv4:s hemsida nyss och kollade in programmet Diskus, av anledning att jag fått ett mail därifrån.

På sajten diskuterade man civilkurage. Inte för att jag känner till vad ordet betyder, men det har tydligen att göra med att ingripa i spända situationer, till exempel slagsmål, våldtäkt eller snatteri. Flera hävdar ilsket att det är klart man ingriper.

Det är inte så jävla självklart, tyvärr. Jag och några vänner gjorde för längesedan vad man kan kalla ett experiment på detta område. Fast vi gjorde det mer för nöjes skull. Vi låtsasslogs i formationen tio mot en på en öppen cykelväg i Uppsala. På två timmars "slagsmål" reagerade två 2! personer. Vi sparkade, skrek och och slog på den liggande ensamme. Hela tiden passerade folk. Tydligen har folket vid datorskärmarna mer ryggrad än de ute i samhället.


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 14 okt 2002 09:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: