sourze.se

Vi vill dö

Knall och fall.

"Uppdrag granskning".

Det program som moderaten i Kristianstad är så tacksam för. Efter sina uttalande om invandring och Lundgrens hot om uteslutning fick han så många kryss i personvalet att han sitter i orubbat Bo.

Denna gång handlade det om äldrevård. Det fick mig att plocka fram ett inlägg som skrevs före valet.

Därför skrevs rubriken.

I den kommun där vi njuter vårt otium står att läsa i dagens avisa.

85 årig dam gick omkring 45 dagar, otvättad, i samma kläder samt hade icke fått bytt sänglinne. Otroligt säger landstingets ansvarige: "Det måste ju ha luktat."

För några dagar sedan hade en kvinna glömts bort och ej fått sina mediciner på tre veckor. När hon gick in i väggarna började personalen undra hur det var fatt. Den mänskliga faktorn - denna gång.

Igår - i lunchnyheterna omtalades att 40 000 hushåll inte fått sina kallelser till att välja husläkare. Posten och Primärvården skall nu utreda var felet ligger. Vi fick denna mycket påkostade information. Om intresse finns går det bra att besöka deras hemsida:
www.primarvarden.se

Att välja husläkare är ett sätt att skapa trygghet i livet.
Leende läkare - systrar samt vårdpersonal är med i denna förljugna broschyr. Patienterna är avritade skuggfigurer.

Efter två feldiagnoser på den närmaste vårdcentralen beslöt jag och min lagvigda att säga upp bekantskapen. Detta medförde att ovanförda besked var välkommet. Kranskommunerna fick förfrågan och svaret var enhälligt:
vi har fullt och tar ej emot flera. Väntelista mellan 5 och 6 månader. Kan ifrågakomma.

Samtal med Primärvården Skåne bekräftade att så var det nuvarande läget. Dock skall i ärlighetens namn sägas: Jag fick några nummer att försöka på - dessa hänvisade till privatläkare som slutit avtal med försäkringskassan. De hade dock ett halvår på att bestämma sig.

Därför snälla politiker som beslutat att alla skall ha egen läkare - glöm det - att säga tulipanaros är lätt men att göra en är inte sak samma.

Ps. Husläkare har funnits i Danmark i 50 år - men det är
inte samma sak. Eller? Ds.


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 20 sep 2002 17:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: