sourze.se

Titta på tuttar - alla gör det!

Välvälvda och gungande i takt med högklackarna eller strikt uppspända under sidenblus. Alla män är experter på hur tuttar kan se ut. Och vi har livslång träning.

"Vilken bulle skall jag ta?" undrar svenske kollegan när han sträcker sig efter en cornetto mellan två välformade italienskor. "Inte en med fyllning...", svarar jag och flinar tillbaka. Det är lätt att ta sig friheter när ingen förstår vad man säger. I Sturegallerian hade vi förmodligen lämnat stället med fyllningen mellan ögonen. Fast där finns ju inte så många välformade italienskor förstås. Med eller utan fyllning.

Vi tar våra cappuccini och sätter oss vid samma bord som vår IT-specialist. Men väl intränad koncentration ser jag henne rakt i ögonen, "Ciao, läget idag..?". Orutinerade hanar hälsar först på tuttarna och sedan på, nåja, personen. Detta kan ha oanade negativa effekter på den professionella relationen. Även om man inte menar just någonting med sin prioritering och besiktning. Med erfarenhet undviker man sådana pinsamheter och kan sedan kika i smyg medan hon argumenterar om nätverket eller nåt. Det är konstigt. Man tröttnar aldrig. Det måste vara något genetiskt.

"Har du hört att Annika har MINSKAT sina?"
Väcks hastigt ur mina dagdrömmar.
"Va!? Varför det?"
"Hon tyckte att hon gjorde fel intryck på sin omgivning." Denna kvinna är, eller snarare var, synnerligen yppig och det kanske var lite för bra i hennes konservativa bransch. Men var det inte lite väl drastiskt att...
"Hon hade tydligen problem med ryggen också."
Ja, ja tänker jag och skäms lite över mina tutt-tittande fränder som drivit fram ett sådant beslut.

Annars går det mest åt andra hållet och då är det väl meningen att man skall titta - annars är det väl att kasta pärlor till svinen? Newton upptäckte tyngdkraften men skulle allvarligt fundera över sina bevis om han levde i Rom idag. Vad gör lite rynkor när barmen sväller och kan presenteras med tyngdlös värdighet för beundrare i den omedelbara närheten? Det är makt också. Hur kan man hävda någonting seriöst överhuvudtaget om mogen hona medvetet lyckas dra ens blickar till själva symbolerna lite för länge?

Men nog är de naturliga formerna mest intressanta. I kombination med kläder och hållning kan man alltid utläsa något. Strikt dress med knappt skönjbar utputning samt portfölj under korsade armar. Uppknäppt skjorta och yviga gester. Urringat, tajt, stort och svart med rak rygg. Eskimåerna har fyrtio ord för olika sorters snö. Vi saknar ord men bildminnet har oanad kapacitet.

Tutt-tittande har ett egenvärde. Det är inte så att man alltid längtar efter att väga dem i handen för att sedan... Nej, det finns något i själva betraktelsen. Kanske får man gå väldigt långt tillbaka och studera parningsritualer för att komma på varför, men vem bryr sig om varför? Ett utekafé i vårsolen med solglasögon och en kall öl. Parader av kvinnor som man kan beundra bara för deras uppenbarelse, och då speciellt tuttarna som gungar, vippar, studsar eller bara glider förbi. Erkänn att det låter ganska behagligt sic.

Tuttar skall betraktas i upprätt läge och helst i rörelse. Ja jag menar då personen som besitter behagen. Det betyder att badstränder är ganska mediokra, tvärsemot vad man skulle kunna tro. Hur intressant är en aldrig så bar barm som flyter ut i horisontalläge och bara ligger still i solgasset? Nä tacka vet jag diskret trottoarspaning. Speciellt i ett land som detta där det är varmt och folk klär upp sig innan de äntrar gatuscenens verklighetsteater.

Och hörni - det här är inga trakasserier, det är ren beundran.

Vart ska jag nu skicka detta? Det finns ingen humorkategori på Sourze. Det får bli kultur. Och så är det bara att luta sig tillbaka och vänta på örfilarna... :-


Om författaren

Författare:
Peter Holmgren

Om artikeln

Publicerad: 11 apr 2002 14:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: