sourze.se

Satanic Messiah

Alla ska väl växa upp, resonerade Gun. Men måste verkligen min lilla Johan det också? Finns det inga... undantag? Som bekräftar regeln?

Musiken var öronbedövande. Och stanken över allt förnuft. Vedervärdigt. Gun tänkte sig för både en och två gånger innan hon försiktigt knackade på Johans dörr. Fast han hade visst fått för sig att han inte skulle svara på något annat tilltal än "Satanic Messiah". Hon hoppades verkligen att det var en fas, något med tonår och pubertetsproblem. För hur skulle det se ut? Ja, hon kunde se det framför sig. Hennes lilla älskling boende i något ruffigt kyffe tillsammans med den där förfärliga Linda. Båda utan arbete naturligtvis. Och på dörren skulle det stå: "Herr och fru Satanic Messiah". Eller... de gifter sig säkert inte ens, ungdomar gör visst inte det nu för tiden. Satanic Messiah, GUN BERTILSSONS GOSSE, och Linda Fredrikson. Ännu värre.

Gun Bertilsson var 46 år gammal och arbetade halvtid som undersköterska på ett äldreboende. Hon och Göran separerade redan innan Johan föddes och det hade väl inte varit helt lätt att uppfostra en unge ensam. Men det skulle inte Gun erkänna för någon, inte för de snipiga damerna på symötet, inte ens för sig själv. Göran bodde någonstans uppåt landet, det var allt hon visste. Musiken stängdes abrupt av och Johan ropade;
"Ja?"
"Johan..."
"Morsan, vad fan vill du?" Gun öppnade dörren på glänt och stack in huvudet. Hon glömde inte att andas genom munnen.
"Vill ni inte komma ut och äta lite? Jag har lagat köttlimpa och gjort potatismos. Din favorit, Johan."
"Jag heter inte Johan längre och vi är inte hungriga. Morsan, gå nu." Gun stängde dörren och åt sin middag i ensamhet. Det som blev över slängde hon i papperskorgen under diskhon. De borde skaffa en hund, som kunde äta upp all överbliven mat.

"Fan, vad hon är jobbig, din morsa!" Linda låg slängd i Johans säng. Själv satte han på musiken igen. Satanic Pals, bästa hårdrocksbandet i stan. Han suckade.
"Hon är rätt okej egentligen, bara man inte låter henne få veta det." Johans flickvän Linda skrattade och tände en cigarett. Han satte sig bredvid henne och smekte henne över ryggen. Johans och Linda blickade in i varandras ögon. Hon fimpade ciggen på hans överbelamrade nattduksbord och deras läppar möttes.


Om författaren

Författare:
Louise Larsson

Om artikeln

Publicerad: 01 apr 2002 18:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: