sourze.se

Stockholmare äter lik

Japp. Ni läste rätt, gott folk. Det är sant. Vartenda ord. Inget snack om saken. Så sant som sant kan bli.

--- Dagens SCOOP ---

Kära läsare -

Stockholmare äter lik.

Stockholmare äter lik på öppen gata.

Gosselik.

Hastigt uppstekt över ett rykande motorblock.

Smaksatt med orientens alla kryddor och kaneler.

Jag har sett en Stockholmare kalasa på en mosbricka med spädbarnstarmar.

Elegant uppvispad fosterfontanell med rostade myror, anses vara lite av en delikatess.

En avlivad ungflickas broskskivor friteras i grönsaksbuljong och serveras med rårivna rotfrukter, på en bädd av pepparrotssås och eau-de-cologne.

I stadens finare kvarter nöjer de sig endast med de spädaste primörfostren, direkt plockade ur den havande kvinnans livmoder. Livmoderkakan separeras från den lille gynnaren och steks sedan upp á la flambé i de dyraste rödviner pengar kan köpa. Fosteret självt nackas och hängs att möra cirka 3-4 dagar. Sedan täpper man till dess håligheter med diverse fyllningar beroende på vilken måltid fosterprimören är tänkt att avspisas som. Fullkorn, müsli och filmjölk utgör ett fullgott frukostalternativ, medan man väljer en lite mer varierad blandning framåt kvällen - råris och tuggad broccoli eller potatismos, Poltavakorv och smörslungade morötter. För en enklare dessert fyller man upp de urgröpta maghålet med mandelmassa, mjölk och kanel. Allt efter tycke och smak.

Har man en lite mer begränsande budget, finns även sekunda lågprisfoster vanligtvis upphittade i tunnelbanepapperskorgar, kvarlämnade som resultatet av en lyckad shakenbake-abort, som så flitigt praktiseras av stadens mindre bemedlade, löst levande studentkvinnor. Tips: Ta för vana att alltid bära kniv och gaffel, samt en flaska ketchup eller senap med dig i jackfickan, så att den lilla läckerheten kan avnjutas direkt i korgen, så att säga. Det är ju allmänt känt att dess smak då kommer bäst till rätta.

Nä. Det var väl allt från Stockholmsredaktionen.

Tills nästa gång.


Om författaren

Författare:
Anders Gustafsson

Om artikeln

Publicerad: 27 mar 2002 14:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: