sourze.se

Näsan över vattenytan

Många i dagens Sverige lever i och på marginalerna. Vi måste engagera oss... men... det kommer alltid något i mellan...

Det har skett en gradvis, lite smygande förändring av och i Sverige.

Ibland kan man känna att nej... det är nog bara inbillning... men så händer nåt som får en att haja till igen.

Jag och min sambo Calle har numera ett uttryck för när vi ser nåt och känner sådana vibrationer då säger vi: Jaha, nu är vi i Ryssland igen!!!

För det känns lite så... som att det liksom smyger en grå hinna över oss...

Sedan är det ju så att de, därborta i de stater som en gång var Ryssland... börjar blomma upp i alla fall för de med pengar... så nån annan kanske måste ta gamla moder Rysslands plats???

I Sverige av idag så kan man tjäna pengar om man pillar tillräckligt bra på en dator. Om man jämförelsevis skulle pilla lika bra på människor, till exempel vara vårdbiträde måste man jobba 250 timmar... för att sedan i alla fall kanske få högst 2/3 av datafipplarens lön... det är lite skumt.

Att vi värderar hårdvara mer än människovärden.

Jag har alltid sagt att: ja, men vi betalar ju skatt till bra syften... skola, omsorg av äldre och så vidare. Men nu vette tusan. Blir det några pengar kvar när alla fallskärmar lösts ut??????

Det är en konstig ekvation: Ta en vanlig människa - låt den missköta sitt jobb - och den får bonus!!!! Nej för f-n det blir sparken en hård verklig därbak..rätt ut i kylan!!!!

Ta en politiker, eller någon i en hög befattning på nåt verk eller företag... låt den personen missköta sitt jobb... vad händer!!!???

Jaaa just det!!! De får en klapp på axeln, en sjuhelsikes fallskärm och kanske nån post som de kan ha att åtminstone gå till och sprätta post eller nåt!! SAMTIDIGT som de använder fallskärmen!!

Sjukt!!

Sverige som man varit så stolt över i alla fall jag är sjukt... Sverige blöder, och istället för att stoppa blödningen och lägga en kompress... så pumpas det allt hårdare. Det sorgliga är ju att det är såna som du och jag som måste säga ifrån... att nu jäklar får det vara nog!
Men orkar man???

Även om det kliar i kroppen om att få säga ifrån, ja vadå de flesta måste ju lunka på och jobba på för sin lilla lön, betala en hel del skatt och när man kommer hem så hägrar soffan och Farmen... och man är ju såå trött.

Jo jag vet hur det är att få ihop till hyran, maten, räkningarna, i alla fall de viktigaste, de andra får man skjuta fram, bara lite till... Jo, jag vet...

Det känns ibland som man bara har näsan precis över vattenytan...


Om författaren

Författare:
Florence Hofvander

Om artikeln

Publicerad: 29 nov 2001 10:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: