sourze.se

Högalidsskolan är inte värst

Artikel efter artikel kommer in om Högalidsskolan... som om just den skolan är det enda eller värsta mobbingstället i landet. Inget kunde vara mer fel.

Jag är trött på att höra om Högalidsskolan. Innan du som läsare försöker bita mig i halsen skall du veta att det är inte för att jag tycker att mobbing kan slätas över och struntas i... utan just därför att det känns som att överslätning är precis det som sker i det här fallet.

Högalidsskolan är inte unik. Den är förmodligen inte ens värst. Mobbing förekommer överallt... över hela landet. Det som har hänt på Högalidsskolan händer på hundratals andra skolor i det här landet. Mobbing finns överallt.

Varför ska då Högalid få all uppmärksamhet? Varför lyfts just de artiklarna fram istället för att visa att detta är ett nationellt jätteproblem med största sannolikhet också INTERnationellt. Det är inte så att Högalid är det enda helveteshålet som finns i det här landet.

Alla artiklar om Högalid är en livsfarlig tankefälla som får oss att föra punkt-krig utan att se helhetsbilden. Det är ren idioti att tro att problemet med mobbing fixar sig bara vi skäller tillräckligt mycket på rektor Tuneholt. Det är lika dumt som amerikanarna som tror att de kommer att vara säkra bara de skjuter bin Laden. Det är som att tro att kriget vinns med ett enda skott i rätt panna. Inget kunde vara mer fel.

Mobbing finns ÖVERALLT. Det finns på skolan du går på. Det finns på skolan du gick på. Det finns på skolan som dina barn går på. Det finns ÖVERALLT... inte bara på Högalid. Minns det och stirra dig inte blind på ett enda ställe.

Jag återkommer i denna fråga... stay tuned.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 26 nov 2001 16:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: