sourze.se

Sexobjekt - replik till Lena Vikberg

Allt är inte svart eller vitt. Bortom all ironi och sarkasm i ditt inlägg tycker jag mig skönja en tragisk önskan att avlägsna sig från sexualiteten.

Jag har förståelse för att särskilt kvinnor kan känna så med tanke på att kvinnor väldigt ofta sexualiseras i reklam och övriga mediainslag. Man kan väl inte heller riktigt säga att mitt inlägg förde i motsatt riktning.

Jag håller med om att det finns ett starkt överdrivet fokus på det fysiska se även mitt inlägg angående otrohet från tidigare idag. Särskilt kvinnor, men även män, sexualiseras framförallt utifrån sina fysiska attribut. Det är jag motståndare till.

Samtidigt tror jag att när du träffar en man påverkas du även av hans fysiska attribut - även om du kan vilja förtränga den insikten av "politisk korrekthets"-skäl. Att acceptera detta i en individuell situation medför inte att man tycker att kvinnor eller män skall sexualiseras på ett stereotypt sätt i medier och allmän debatt. Jag tycker alltså inte att det är bra att ytterligare visa halvnakna kvinnor mer på tv. För mig är också det inre, som intelligens och mänsklig medkänsla, viktigare än det fysiska. Dock kan jag inte låta bli att påverkas av en vacker kvinna. Världen är inte svart eller vit. Det är inte så att man antingen ser till det yttre eller till det inre. Först när man accepterar att det förhåller sig så kan man arbeta fram en hållbar strategi för att motarbeta den stereotypa fysiska sexualiseringen.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 05 nov 2001 09:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: