sourze.se
Artikelbild

Lämna min TV ifred, hockeyjävlar!

Jag hade satt mig i lugn och ro framför TV:n, poppat popcorn och satt på mig mysbyxor. Men så slår jag på TV:n och allt är förstört.

För det program jag hade längtat efter att se, Mediemagasinet, var flyttat. Varför då? Jo för det var hockeymatch.

Det här fenomenet gör mig galen. Det kan dö tiotusentals människor i Indien eller ett sextiotal i en brand i Göteborg, men inte fan flyttar SVT hela sin programtablå för det.

Det gör de däremot så fort det blir lite sport. För det är inte nog med att varenda nyhetssändnining följs av olidligt långa sportsändningar, nej, vi ska också titta på varenda match som kanalen råkar köpa in.

Sport är en LEK! Hur kan det vara viktigare än allt annat? Det är helt obegripligt.

Dessutom verkar ju rättigheterna kosta miljarder plus att det är en massa idiotisk reklam både före matchen och på själva planen. För att inte tala om de löjliga kläderna som till exempel förekom flitigt i hockeyn förra året, då spelarna hade en banks runda symbol på baken. Det såg mest ut som om de bajsat på sig.

Så jag skulle vilja att det blev lite rättning i SVT-leden. Sport är lek. Inte alla tycker att leken är kul. Visa något kul i stället, och sluta flytta på era fasta program.


Om författaren

Författare:
Ana Udovic

Om artikeln

Publicerad: 15 feb 2001 09:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: