sourze.se

Moskéer ska tvingas ha egna ansvariga utgivare

Religionsfriheten får inte nyttjas som alibi för exstremistiska våldsbejakare som säger sig agera i sin religions namn. Dags för partierna att inför valet 2018 sätta ner foten mot religiösa extremister.

Kommentarer

Foto: flickr/man pikin (BY CC 2.0)

Objektifiering och funktionshinder

Det är inte helt ovanligt att attityder likvärdiga med "kvinnans plats är i köket" och "han får väl vara bög så länge han inte rör mig" riktas mot funktionshindrade.

Kommentarer

Foto: flickr/soulplace (BY CC 2.0)

Tolerans är bra - men det behövs mer

Tolerans. Det är ett ord som vi använder rätt ofta, inte minst vi antirasister. Det är liksom det givna ordet som vi väljer när vi ska sätta etikett på vad vi är, vad vi gör, vad vi tror på. Men jag tycker att ordet säger för lite.

Kommentarer

Foto: Michiev

Sverigedemokraterna och den bortglömda snällheten

Är det inte just när vi står där med röstkortet i handen, som vi borde vända oss inåt och lyssna på ekot av rösten från en kärleksfull vuxenvärld som en gång önskade oss karaktär, integritet och viljan att göra gott för andra?

Kommentarer

Foto: flickr/pacmikey (BY CC 2.0)

Stockholms innerstad - exotisk och segregerad

När högt uppsatta politiker väl besöker förorterna låter de som om de vore på safari. Gör de samma sak med människor som bor i innerstaden?

Kommentarer

Bilan Osman (Foto: Privat)

Rasism är som mest destruktiv när den normaliseras

Som svart, muslim och kvinna så har jag fått möta min beskärda del av diskriminering och rasism. Men den värsta formen av rasism är den som normaliseras. Vi måste synliggöra de strukturer som är en del av minoriteters vardag.

Kommentarer