sourze.se
Artikelbild

Husby: Vi vet bättre än så här

Jag har dragit mig för att skriva om Husby och det som händer i Stockholm. När jag ser debatten rasa så blir det uppenbart att mer nyansering krävs. Det här är mina två cent.

Media, sociala medier och privatpersoner tenderar att trivialisera en komplex situation. Det här är inte enkelt. Och det går inte att koka ned det hela till enbart klasstillhörighet, genusperspektiv, etnicitet eller våld. Det betyder inte att man ska utesluta något av de nyss nämnda heller.

Hysterin borde gå att stävja; eftertanke behövs. Moderater som skyller på sossar. Sossarna skyller på moderaterna. Sverigedemokraterna skyller på mångkultur och en mångkulturell befolkning skäller tillbaka. Det leder ingenstans. Det förklarar inte problemet. Och framförallt, det hjälper inte.

Sverige, det här är du. Det här är större än partitillhörighet och ideologi. Oavsett vilken politisk färg du har för tillfället så borde du behandla dig själv bättre. Att ge situationen en förenklad analys är under oss. Vi vet bättre än så här.


Om författaren

Författare:
Johan T-Katiska

Om artikeln

Publicerad: 27 maj 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: