sourze.se
Artikelbild

Demokratin - snart ihjälskrämd av all terror?

Nu har terrorn slagit till igen. Två tryckkokare exploderar i Boston, och polis och militär stormar in i folks hem på jakt efter ett par pojkar som till en början inte ens försöker fly.

Nu har terrorn slagit till igen. Två tryckkokare exploderar i Boston, och polis och militär stormar in i folks hem på jakt efter ett par pojkar som till en början inte ens försöker fly. Showen avslutas med ena broderns död och en kolossal explosion inte långt från Waco i Texas, så vi glömmer att polisstatsfasonerna i Boston strider mot konstitutionen. Att USA mördade 76 män, kvinnor och barn just i Waco för jämna 20 år sedan ska vi kanske påminnas om för att veta vår plats.

Jag kan förstå att amerikanerna ogärna lämnar ifrån sig sina vapen.

Våra överhuggare satsar allt på att få oss att förstå att enda räddningen undan terrorismen är att släppa alla idéer om frihet, jämlikhet och broderskap, glömma allt snack om likhet inför lagen och mänskliga rättigheter, krypa upp i knät på vårt storasyskon Staten, blunda, stoppa bomull i öronen och tummen i mun, så ska nog ”hen” se till att vi kan sova lugnt.

Men eftersom vi är så envisa och spjärnar emot en del, duggar illdåden allt tätare för att få oss på bättre tankar, om nu ”tankar” är rätta ordet. Det är ju bara en "tanke" man vill tuta i oss: Död åt alla som inte är som ”vi”, speciellt om de råkar bo över naturresurser som ”vi” vill åt.

Divide et impere, sa romarna, spela ut alla mot alla så att de inte ser att de har EN enda gemensam fiende, i vårt fall det globala banksterväldet och dess allmakt över stater och folk genom sitt monopol på penningtillverkning, det systematiska ocker som de kallar "ekonomi" och där krig och terror är den yppersta affärsidén.

Den 11/9 2001 tog de till storsläggan och rev tre skyskrapor på en dag. De ”jämnades med marken av bränder”, hette det.

Vi blev bokstavligen skrämda från vettet, glömde allt vi lärt oss om att tänka kritiskt för att kunna fungera som medborgare i en demokrati och tittade bara åt det håll dit överhuggarna pekade. De trollade fram en skyldig att fixera oss på redan samma dag. Skönt, då slapp vi tänka på det verkligt skrämmande: hur gick det till?

Vad är det för flygbränsle som förvandlar 400 meter höga byggnader, miljoner ton stål och betong, till damm och smält metall på sekunder? Vart tog tornen vägen? De blåste bort! Vad har de för vapen som vi inte har en aning om?

Det finns ett syfte med att de officiella versionerna av dessa händelser är så fulla av lögner och hål; vi ska ana – men förtränga – att de gör som de vill med oss, att de är så mäktiga att det är meningslöst att sticka upp.

Därför haglar befängdheterna allt tätare. Kolla Boston Marathon på YouTube. Där finns massor som förbryllar. Från Sandy Hook och Boston har media nu publicerat fotoshoppade bilder, samma bild med olika bakgrunder, en bild med en benpipa som sticker fram i den ena tidningen men är bortretuscherad i den andra, etc. Fotot av en kvinna som enligt FoxNews var rektor i Sandy Hook dyker upp i deras nyheter igen under annat namn och nu som vittne till dådet i Boston. Ett misstag, kanske, men troligen är avsikten just att röra om till max i våra huvuden så att vi fattar noll av vad som händer. Mario Cuomo, före detta guvernör i New York, tycker vi ska fatta att bombdåd är det "nya normala"...

Med lite distans ser man vilka som vann på terrordåden 11/9 – och de som genomförts senare för att inte skrämseln ska lägga sig och vi börja tänka själva.

USA fick stöd för minst två nya krig, ”säkerhetsindustrin” gör storkovan på att sälja övervakning överallt och nakenskanning till flygplatserna, och vi fogar oss snällt.

Vinnarna, bankirer och andra diskreta krigsprofitörer, bara flinar och håvar in.

Förlorarna, alla vi andra, inte bara folken i Afghanistan, Irak osv, utgör ”hot mot USA:s intressen”. Vi kan försöka ta ut våra pengar från banken, till exempel.

Aktieägarnas vinster är det viktiga och fred på jorden kan vi bara glömma. Klassamhället ska till varje pris bevaras och med terror, propaganda, pandemier och krig ska packet lära sig veta hut!

Köper vi det? Är det inte dags att plocka in utsugarna, stänga deras ockrartempel och göra våra pengar själva? Utan ränta, så kanske vi slipper krig?


Om författaren

Författare:
Hans Berggren

Om artikeln

Publicerad: 29 apr 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: