sourze.se
Artikelbild

Roskilde Roadtrip öppnar starkt i Sverige

Lorentz & Sakarias bjöd Röda Sten-publiken på det lilla extra under en festkväll där alla kändes som gamla vänner.

Roskilde Roadtrip/Lorentz & Sakarias Carli
Röda sten 6 April
”Det här är vår röda sten”


I fredags fick jag ett brev av min pappa. I kuvertet låg ett armband. Min pappa berättade i brevet att det var ett festivalarmband från Roskildefestivalen från det första året festivalen arrangerades, alltså från Roskildefestivalen 1971. Jag har aldrig varit på festivalen, men dagen efter så fick jag en liten glimt av det hela. Då besökte jag Roskilde Roadtrip, som hålls som en förfest till huvudfestivalen.

Roskilde Roadtrip Göteborgs invigningsfest bjöd oss besökare på Lorentz & Sakarias och Carli som uppträdde och ett smakprov på vad veckan har att erbjuda. Klockan 21.00 slogs dörrarna upp till Röda Sten där eventen kommer att pågå hela veckan, från lördag den 6 april till lördag den 13 april.

Jag anlände lite sent, då jag först gick vilse, men snart var jag framme och mötte upp mina vänner som redan väntade. Det var mitt första besök på Röda Sten och jag blev positivt överraskad av den härliga stämning som rådde där inne. Utöver de vänner jag redan hade där kändes det mer eller mindre som om alla 300 besökare på stället var ens vänner, sådan var atmosfären. Vid bordet bredvid satt de artister som skulle uppträda och det såg ut som om även de njöt av stämningen.

Efter ett par glas öl så öppnades dörrarna upp in till scenrummet och Carli började köra igång. Han spelade ett DJ-set som det var omöjöigt för någon i närheten att stå stilla till. Mina vänner som egentligen hade bestämt sig för att hålla sig i bakgrunden och vänta på att Lorentz & Sakarias skulle börja spela kunde inte heller hålla sig, så det slutade med att vi stod längst fram och dansade som om det inte fanns någon morgondag.

Efter ett brinnande DJ-set så körde Lorentz & Sakarias igång efter knappt en halvtimme. Folk fyllde på framför scenen i takt med introt till ”Sommarsnö”. Lite försiktighet kunde anas från publikens håll i början, men när andra låten ”Nike” kördes igång var blygheten som bortblåst och publikhavet började hoppa i takt och sjöng med en så genuin känsla att man hade kunnat tro att alla hade rakat in Nike-loggan i nacken som kids.

Till min glädje körde de bara låtar från den senaste plattan ”Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser som starkast” som funkar exakt lika bra live som i studioversion, vilket nog har mycket att göra med artisternas mognad och självsäkerhet samt glädje på scenen.

Sakarias berättade att sist han var på Röda Sten var han sju år och gick på spökrunda, men nu var han tillbaka med sin bror och det var då ingen spökrunda, mer en fest med genuin glädje över att Lorentz & Sakarias var tillbaka på Röda Sten. Peppen från publiken och bröderna på scen var omöjlig att inte känna och de gav det där lilla extra på scenen. Duon samlade material till en ny video under spelningen, och som de själva uttryckte det så ”fångade de något av det mest magiska på film”.

Roskilde Roadtrip är inte slut för att Lorentz & Sakarias spelning - tyvärr - tog slut igår, utan denna vecka bjuds det på en massa spännande och roliga events. Allt är gratis, så befinner du dig i Göteborg eller har möjligheten att ta dig dit, ser jag ingen acceptabel ursäkt att stanna hemma. Festligheterna kommer även att pågå i Malmö. Passa på att få en försmak av vad festivalsommaren 2013 har att erbjuda. Det är inte långt kvar nu.


Länk: facebook.comg" target"_blank" class"bluelink"> Roskilde Roadtrip Göteborg på Facebook
Länk: facebook.como" target"_blank" class"bluelink"> Roskilde Roadtrip Malmö på Facebook


Om författaren

Författare:
Evelina Fransson

Om artikeln

Publicerad: 08 apr 2013 12:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: