sourze.se
Artikelbild

Likheter och skillnader

Det är bara bra att alla människor inte är lika varandra. Sluta skriva elaka saker på nätet och viska bakom folks ryggar. Gör något snällt istället!

Handlar allting om vad man har på sig eller vad man gör på fritiden? Eller vad man har för dialekt och sätt att tala? Om man har smink eller inte?

Nej, allting handlar faktiskt inte om utsidan, men många har glömt det. Många säger att de som står ut från mängden inte är "normala" men har ni någonsin tänkt på vad som finns på insidan? De kanske har jättestora problem hemma. Och de som klär sig precis som alla andra kanske inte vågar klä sig i stilen de egentligen vill, för de är rädda för vad andra ska tycka - är de också konstiga för det då?

Finns det någon på din skola eller ditt jobb som är lite kraftig eller liknade? De tycker garanterat inte att det är kul när folk står och viskar bakom dem. Även om det inte är om dem det viskas just då. Men när man står där så tror man det, för man kanske inte är så nöjd med sin kropp.

Sluta snacka skit! Sluta prata om personer du inte känner annat än till utsidan! De kan ha en lång historia bakom sig. De kanske inte ens har vågat visa sig ute förut. Du kan inte veta. Man måste sluta skilja på människor som är olika en själv, för det är bara bra att alla inte är lika varandra.

Det finns mycket man kan bli dömd för. Den som inte har smink på sig för att den kanske inte får eller vill, men samtidigt känner sig tvingad på grund av grupptrycket, den kan bli dömd. Ibland dömer folk också efter hur man pratar eller vilken musik man lyssnar på. Lyssnar man inte på till exempel "Scream & Shout" så är man töntig på grund av det.

Vissa har inte ens några kompisar och det är inte okej. Man vill veta att folk bryr sig om en och kommer ihåg ens födelsedag. Den känslan man får när man ser att någon ler åt en när man kommer innanför dörren. Säg ett enkelt "hej" till den som aldrig någon pratar med. Strunta i vad alla säger och gå din egen väg. Skriv inte elaka saker på nätet om varandra för det är bara onödigt.

Jag hoppas verkligen att ni tar åt er av detta och bryr er om varandra mer. Ni tänker kanske att inte kommer att spela någon roll, men det gör det!


Om författaren

Författare:
Matilda Andersson

Om artikeln

Publicerad: 15 feb 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: