sourze.se
Artikelbild

Det är bra att Sverigedemokraterna finns

Det är bra att även invandringskritiska röster kommer till tals, och det är bra att ett parti kan företräda dem på ett intelligent sätt i den politiska debatten.

I en demokrati skall råda åsiktsfrihet och alla uppfattningar ska tillåtas komma till uttryck. Det är bra att det finns ett parti som företräder de invandrarkritiska rösterna. Dessa röster har inte tidigare hörts i debatten. Men de finns, trots alla försök att kväva dem.

Kritikernas åsikter har stämplats som rasistiska; det främlingskap som människor känner i detta plötsligt mångkulturella Sverige skälls för fördomsfullt och intolerant, och deras oro inför det okända raljeras bort.

Det är bra att även dessa röster kommer till uttryck, och det är bra att det finns de som kan framföra dem på ett intelligent sätt i den politiska debatten. Det är också bra att det finns de som vågar stå upp mot myndigheters och medias beskäftiga indoktrinering av en politisk korrekthet. De som vågar påtala det exceptionella i den svenska invandringspolitiken, vågar påvisa lögner i medias rapporteringar, vågar dra fram förtigna fakta och motarbeta den svenska flatheten.

Det är också bra att det finns några som vågar ta den fajten på gator och torg, för debatten förs också där, och där måste man möta utmaningarna och försvara värderingarna handgripligen.

Det är också bra att det finns de som vågar försvara svenskheten. För det är något att vara svensk, bo i detta vackra land, klara av detta hårda klimat, ha en del av den ganska ärofulla svenska historien.

Min röst kommer jag emellertid inte att lägga på på Sverigedemokraterna. Jag tycker att de bara har en fråga på sin agenda, att de är ett missnöjesparti. Jag tror att deras muslimhat har förlett dem att omfamna Svenska kyrkan och krama Israel. Jag tror att de i sin nationalism ringaktar andra kulturer, som om de inte hade upplevt något annat än Sverige. Jag har inte heller något emot invandrare, fast de är många.

Men det är bra att Sverigedemokraterna finns. De har fått de andra partierna att uppmärksamma och ta hänsyn till kritiken mot den stora revolution av det svenska samhället som massinvandringen har inneburit.


Om författaren

Författare:
Jan Wiberg

Om artikeln

Publicerad: 03 dec 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: